Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Mέρκελ “άδειασε” τον Γιούνκερ για τον διορισμό “ρουσφέτι” στη Κομισιόν

H Mέρκελ “άδειασε” τον Γιούνκερ για τον διορισμό “ρουσφέτι” στη Κομισιόν

Την ανάγκη να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το διορισμό του νέου γενικού γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Σελμάγερ υπογράμμισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι το γεγονός ότι ο Μ. Σελμάγερ είναι Γερμανός, δεν σημαίνει ότι ήταν αίτημα της Γερμανίας. Πρόσθεσε ότι η ίδια εκτιμά τη δουλειά του κ. Σελμάγερ, αλλά θα πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με το διορισμό του.

Ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι η Γαλλία επιμένει ότι πρέπει να διατηρείται «καλή» γεωγραφική ισορροπία, μεταξύ των κρατών-μελών, όσον αφορά το διορισμό των υψηλόβαθμων στελεχών της Ε.Ε..

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους τόνισε ότι πρέπει να ακολουθηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες, σημειώνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ξεκινήσει εξεταστική επιτροπή σχετικά με το διορισμό του Μ. Σελμάγερ, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί με διαφάνεια.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες, απάντησε ότι μόνο ο ίδιος έχει τη δικαιοδοσία να διώξει τον Μ. Σελμάγερ.

Ερωτηθείς αν σε περίπτωση που ο Μ. Σελμάγερ εξωθηθεί σε παραίτηση, θα παραιτηθεί και ο ίδιος, όπως διέρρευσε από τη σύνοδο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Σχετικά άρθρα