Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Νοσοκομεία,

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παρέπεμψε η Κομισιόν την Ελλάδα για τη μη ορθή εφαρμογή της Οδηγίας για τις Καθυστερημένες Πληρωμές (Directive 2011/7/EU).

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, η παραπομπή οφείλεται στις «λανθασμένες πρακτικές» των ελληνικών κρατικών νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους.

Τα νοσοκομεία αυτά δεν σέβονται την υποχρέωση άμεσης πληρωμής χρεών τους όταν οι προμηθευτές συμφωνούν στην άρση των δικαιωμάτων τους για τόκους, σε αντίθεση με την υφιστάμενη νομοθεσία, προσθέτει.

Η Οδηγία υποχρεώνει τις δημόσιες Αρχές να πληρώνουν τα τιμολόγιά τους εντός 30 ημερών ή εντός 60 ημερών προκειμένου για τις δημόσιες Αρχές Υγείας.

«Οι καθυστερημένες πληρωμές έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις, καθώς μειώνουν τη ρευστότητα τους, αποτρέπουν την ανάπτυξη, βλάπτουν την ανθεκτικότητα και δυνητικά εμποδίζουν τις προσπάθειες τους να γίνουν πιο πράσινες και πιο ψηφιακές.

Στο σημερινό οικονομικό πλαίσιο, οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι ΜμΕ, βασίζονται στις τακτικές πληρωμές για να λειτουργούν και να επενδύουν.

Η Κομισιόν θεωρεί ότι οι έως τώρα προσπάθειες από τις Αρχές ήταν ανεπαρκείς και για τον λόγο αυτό παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ», σημειώνει η ανακοίνωση.

Και φυσικά την ευθύνη δεν φέρει άοριστα η Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη που όλες της οι αποφάσεις στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας υγείας κατατείνουν ότι στοχεύει στη διάλυση της και την παράδοση της υγείας όλων των Ελλήνων στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Σχετικά άρθρα