Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ καταδίκασε την τουρκική εισβολή στην Εφρίν – Σφοδρή επίθεση σε Ρωσία και Άσαντ

Η Μέρκελ καταδίκασε την τουρκική εισβολή στην Εφρίν – Σφοδρή επίθεση σε Ρωσία και Άσαντ

Δριμεία επίθεση στην Τουρκία και τη Ρωσία για τις πολεμικές επιχειρήσεις τους στη Συρία εξαπέλυσε η Άνγκελα Μέρκελ από το βήμα της γερμανικής βουλής.

Η γερμανική κυβέρνηση, τόνισε, καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις στην Ανατολική Γούτα κατονομάζοντας ως υπαίτιους «το καθεστώς Άσαντ, αλλά και τη Ρωσία που παρακολουθεί χωρίς να κάνει τίποτε».

Αλλά κι αυτό που συμβαίνει στην Εφρίν «όπου χιλιάδες άμαχοι καταδιώκονται, σκοτώνονται ή αναγκάζονται να φύγουν», είναι απαράδεκτο, είπε, «και το καταδικάζουμε επίσης απερίφραστα».

Νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ είχε καλέσει την Άγκυρα να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο για την προστασία αμάχων πληθυσμών.

«Με αυξανόμενη ανησυχία παρακολουθούμε τις αναφορές για την κατάληψη μεγάλων περιοχών της πόλης Εφρίν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού και του μεγάλου αριθμού προσφύγων που διαφεύγουν από την πόλη.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ ζήτησε να ερευνηθούν οι πληροφορίες για σφαγές και λεηλασίες καθώς και να υπάρξει επιστροφή στην πολιτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία. Η Τουρκία επιμένει ότι ενεργεί ευρισκόμενη σε «αυτοάμυνα».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περίπου 250.000 άμαχοι έφυγαν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ενώ δεκάδες άλλοι έχουν σκοτωθεί.

Σχεδόν όλος ο πολιτικός κόσμος στη Γερμανία έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Ωστόσο, η κουρδική κοινότητας της Γερμανίας επικρίνει τη γερμανική κυβέρνηση και την Ευρώπη γιατί δεν αντιδρούν στα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Εφρίν.

Η Γερμανία, που φιλοξενεί περίπου τρία εκατομμύρια Τούρκους, διατηρεί περίπλοκες σχέσεις με την Άγκυρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Φοβάται επίσης μια «εισαγωγή» της τουρκοκουρδικής διένεξης στο έδαφός της.

Από τις αρχές του έτους, σχεδόν 30 ιδρύματα (κυρίως θρησκευτικά) της τουρκικής κοινότητας πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν βανδαλισμούς και η γερμανική Αστυνομία υποψιάζεται ότι υπεύθυνες για τις επιθέσεις αυτές είναι κουρδικές ή ακροδεξιές οργανώσεις.

Σχετικά άρθρα