Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο αλλά οι δεξιοί Κούρδοι ψηφίζουν φανατικά Ερντογάν – Οι σοσιαλπατριώτες κάνουν αντίσταση

Απίστευτο αλλά οι δεξιοί Κούρδοι ψηφίζουν φανατικά Ερντογάν – Οι σοσιαλπατριώτες κάνουν αντίσταση

Όσο κι εάν ακούγεται απίστευτο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πολλούς οπαδούς Κούρδους και το ισλαμιστικό του Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έρχεται δεύτερο σε ψήφους στις κουρδικές επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, με πρώτο το σοσιαλιστικό φιλοκουρδικό HDP.

Πολλοί συντηρητικοί και όλοι οι ισλαμιστές Κούρδοι είναι οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όταν λοιπόν μιλάμε για κουρδική αντίσταση πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εννοούμε τους σοσιαλπατριώτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και τα άλλα σοσιαλπατριωτικά κόμματα σε Συρία και Ιράκ που αναγνωρίζουν ως ιδεολογικό τους ηγέτη τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η κουρδική δεξιά, μια κοτζαμπάσικη δεξιά όπως και η δική μας, είναι πλήρως υποταγμένη στον Τούρκο αφέντη. Αντιθέτως είναι η κουρδική πατριωτική αριστερά που αγωνίζεται για εθνική ανεξαρτησία.

Ωστόσο, η κατάληψη την Κυριακή της κουρδικής πόλης Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, οι λεηλασίες και οι αγριότητες που ακολούθησαν, έχουν ενοχλήσει τους Κούρδους ψηφοφόρους του Ερντογάν στην ανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με την Κούρδισσα σοσιαλίστρια ηγέτη και βουλευτή της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Περβίν Μπουλντάν (Pervin Buldan), σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Ahval, πολλοί Κούρδοι ψηφοφόροι του Ερντογάν διακηρύττουν ότι δεν θα τον ψηφίσουν ξανά μετά την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» στην Εφρίν.

Η ίδια τόνισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πολώσει την τουρκική κοινωνία προσθέτοντας ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ δυτικής και ανατολικής Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα