Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Ευχήθηκε στους Ιρανούς, επιτέθηκε στους Φρουρούς της Επανάστασης

Τραμπ: Ευχήθηκε στους Ιρανούς, επιτέθηκε στους Φρουρούς της Επανάστασης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε χθες Δευτέρα στους Ιρανούς για το Νορούζ, όμως εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να επιτεθεί στην κυβέρνηση του Ιράν και κυρίως στους Φρουρούς της Επανάστασης.

«Εύχομαι ένα όμορφο και ευλογημένο Νορούζ στους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που γιορτάζουν την έλευση της άνοιξης», δήλωσε ο Τραμπ.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι τους Ιρανούς βαραίνουν «ηγέτες που υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα αντί του λαού».

Ο Τραμπ, που έχει απειλήσει να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, χαρακτήρισε τους Φρουρούς της Επανάστασης «εχθρικό στρατό που φέρεται βάναυσα και κλέβει τον ιρανικό λαό για να χρηματοδοτήσει την τρομοκρατία στο εξωτερικό».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε στην ανακοίνωσή του ότι οι Φρουροί της Επανάστασης, η επίλεκτη μονάδα του ιρανικού στρατού, έχουν ξοδέψει περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν την κυβέρνηση της Συρίας και να στηρίξουν τρομοκράτες στη γειτονική χώρα, το Ιράκ και την Υεμένη.

Επίσης τους κατηγόρησε ότι βλάπτουν το περιβάλλον του Ιράν, φτωχοποιούν τον λαό του και καταπατούν τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών.

Σχετικά άρθρα