Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανικό κατασκοπευτικό ντρον πέταξε πάνω από το Καλίνινγκραντ της Ρωσίας

Αμερικανικό κατασκοπευτικό ντρον πέταξε πάνω από το Καλίνινγκραντ της Ρωσίας
Διαβάστε σχετικά για Βαλτική Θάλασσα, ΗΠΑ, Κατασκοπεία, Ρωσία,

Νέο θερμό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών σημειώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, καθώς τα ρωσικά ραντάρ «εντόπισαν» αμερικανικό κατασκοπευτικό ντρον να καταγράφει θέσεις και δυνάμεις στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Το RQ-4 Global Hawk spy drone πετούσε στα 52.000 πόδια ύψος, με ταχύτητα 361 μίλια την ώρα. Ξεκίνησε την πορεία του από τη Βαλτική Θάλασσα, διένυσε κατά μήκος το Καλίνινγκραντ και εισήλθε στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, πραγματοποιώντας κυκλική πτήση πάμω από την πρωτεύουσα Κάουνας, πριν επιστρέψει, μέσω της λιθουανικής επικράτειας, στο διεθνή εναέριο χώρο, πάνω από τη Βαλτική.

Η πτήση του αμερικανικού drone σημειώθηκε μόλις ένα 24ωρο μετά αύξηση της έντασης μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας και τη σαφή θέση υπέρ της πρώτης από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ.
Στο Καλίνινγκραντ έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς και συστήματα βαλλιστικών πυραύλων, τα οποία είναι σε θέση να πλήξουν στόχους σε εξαιρετικά μακρινή απόσταση.

Σχετικά άρθρα