Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Güneş: Η Γερμανία «τρέμει» το τουρκικό αυτοκίνητο που θα είναι έτοιμο το 2019

Güneş: Η Γερμανία «τρέμει» το τουρκικό αυτοκίνητο που θα είναι έτοιμο το 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκίνητο, Γερμανία, Παρουσιάσεις Αυτοκινήτων - Νέα για το Αυτοκίνητο, Τουρκία,

Τουρκικού τρελοκομείου συνέχεια. Η ημερήσια τουρκική εφημερίδα Güneş, που υποστηρίζει ένθερμα την ισλαμιστική κυβέρνηση της Άγκυρας, ισχυρίστηκε στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, ότι το σχεδιαζόμενο «τουρκικής κατασκευής αυτοκίνητο» ήδη τρομοκρατεί τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Αν και δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε πώς η BMW ή η Mercedes τρομοκρατήθηκαν από ένα αυτοκίνητο που δεν υπάρχει και το οποίο -εδώ είναι το… εξαιρετικό- θα είναι τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής, ωστόσο ας παραθέσουμε με λίγες λέξεις το ρεπορτάζ.

Στις 2 Νοεμβρίου 2017, οι πέντε τουρκικές βιομηχανίες, Anadolu Group, BMC, Kıraça Holding, Turkcell και Zorlu Holding συνέπραξαν για να δημιουργήσουν και να παράξουν από κοινού ένα τουρκικό αυτοκίνητο.

«Η Γερμανία φοβάται ότι το τουρκικό αυτοκίνητο, το οποίο θα κυκλοφορεί στους δρόμους το 2019, θα απειλήσει τον έλεγχό της στην αγορά (αυτοκινήτου)», γράφει η ισλαμιστική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο ήδη ξεκίνησε εκστρατεία συκοφαντίας του τουρκικού αυτοκινήτου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε στόχο στους Τούρκους βιομηχάνους να έχουν έτοιμο το πρωτότυπο του αυτοκινήτου μέσα στο 2019 και να το βγάλουν στην αγορά το 2021.

Πρόσθεσε μάλιστα, σε ειδική εκδήλωση για το τουρκικό αυτοκίνητο, ότι θα είναι ο πρώτος πελάτης και τόνισε ότι:

«Θέλω να κάνω δικό μου το πρώτο από αυτά τα αυτοκίνητα και μάλιστα θα πληρώσω για αυτό».

Σχετικά άρθρα