Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό θράσος – Ζητούν από τους Αμερικανούς να αποσυρθούν από τη βόρεια Συρία

Τουρκικό θράσος – Ζητούν από τους Αμερικανούς να αποσυρθούν από τη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή της υπό κουρδικής διοίκησης Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, ζήτησε το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα σαρώσουν τους Κούρδους πολιτοφύλακες από τα συριακά σύνορα και θα προωθηθούν προς ανατολάς μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, μια περιοχή που περιλαμβάνει και τη Μανμπίτζ.

Η κίνηση αυτή μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με αμερικανικές δυνάμεις συμμάχους των Κούρδων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θέλει να δει συγκεκριμένες κινήσεις από τις ΗΠΑ για να σταματήσουν να υποστηρίζουν την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ της είπε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παρέχει πλέον όπλα στη YPG.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με γαλάζιο τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη, με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας, με πράσινο σκούρο η Αλ Κάιντα και με πράσινο ανοιχτό οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

Σχετικά άρθρα