Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παλαιστινιακή μονάδα εξοπλισμένη με αμερικανικά όπλα στο πλευρό του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ

Παλαιστινιακή μονάδα εξοπλισμένη με αμερικανικά όπλα στο πλευρό του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ

Στην Ιντλίμπ στο πλευρό του συριακού στρατού, ενάντια στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων, κατέφθασε μια παραστρατιωτική πολιτοφυλακή αποτελούμενη από Παλαιστίνιους της Συρίας.

Πρόκειται για την ένοπλη μονάδα Λίγουα Αλ Κουντς (Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ) που συστήθηκε το 2013 από Παλαιστίνιους πρόσφυγες που ζουν στο Χαλέπι. Πολέμησαν στο Χαλέπι και τώρα έφτασαν να πολεμήσουν και στη γειτονική Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία). Προηγουμένως ο συριακός στρατός τους είχε στείλει να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, στα ανατολικά της χώρας.

Η παλαιστινιακή μονάδα είναι εξοπλισμένη με αμερικανικής κατασκευής όπλα που πήρε λάφυρα από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ντέιρ Αλ Ζουρ. Ο αμερικανικός οπλισμός έπεσε στα χέρια του ISIS όταν κατέλαβε τα ιρακινά στρατόπεδα στο δυτικό Ιράκ το καλοκαίρι του 2014.

Πολεμικός χάρτης της Ιντλίμπ. Με κόκκινο τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα, με ανοιχτό πράσινο άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, με κίτρινο οι Κούρδοι και με γαλάζιο τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή.

Σχετικά άρθρα