Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παιδί που έπαιζε με την κουζίνα προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά σε συνοικία της Ν. Υόρκης

Παιδί που έπαιζε με την κουζίνα προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά σε συνοικία της Ν. Υόρκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νέα Υόρκη, Πυρκαγιά,

Σε ατύχημα φαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φονική πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά κάτω των 10 ετών.

Όπως ανέφερε σε μήνυμα στο Τwitter ο εκπρόσωπος Τύπου του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, πιθανότατα η φωτιά εκδηλώθηκε όταν ένα μικρό παιδί έπαιζε με την κουζίνα στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο, οι έρευνες για την εξακρίβωση των αιτιών της φωτιάς παραμένει σε εξέλιξη.

Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα περικύκλωσαν το φλεγόμενο κτίριο το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες αφότου οι φλόγες και οι καπνοί έβγαιναν από παντού.
«Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μία ιστορική τραγωδία. Οι καρδιές όλων μας βρίσκονται μαζί με τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής

Πολυκατοικία 100 ετών με χαλασμένους ανιχνευτές καπνού!

Σε ένα από τα διαμερίσματα του πρώτου ορόφου του κτιρίου είχε εδώ και μήνες χαλασμένους ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα. Όπως αναφέρουν οι Αρχές, η φωτιά ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν αυτό το διαμέρισμα με τους χαλασμένους ανιχνευτές.

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε στο CNN ότι η «ηλικία» της πολυκατοικίας ξεπερνούσε τα 100 χρόνια, επισημαίνοντας πρόκειται για μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην πόλη.

Τα θύματα, ηλικιών από ενός έτους έως 63, βρίσκονταν σε διάφορα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, όπου εξαπλώθηκαν οι φλόγες και οι καπνοί . Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων τα τρία ήταν κάτω των δέκα ετών.

Σχετικά άρθρα