Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ θα εξυπηρετήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις

Ερντογάν: Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ θα εξυπηρετήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε  ότι η αναγνώριση από την Ουάσιγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ «θα εξυπηρετήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις». Προφανώς αναφέρεται σε εκείνες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που ο ίδιος χρηματοδότησε και υποστήριξε για να μετατρέψει τη Συρία σε προτεκτοράτο του.

Ίσως πάλι να αναφέρεται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, της οποίας είναι ηγετικό στέλεχος και με τον χαιρετισμό της, με τα τέσσερα δάχτυλα, χαιρετά τα πλήθη.

«Ένα τέτοιο μέτρο δεν θα χρησιμεύσει σε κάτι άλλο παρά στο να εξυπηρετήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις» επισήμανε ο Ερντογάν μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στην Άγκυρα με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄της Ιορδανίας.

Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για «τρομοκρατία» είναι ο ισλαμιστής Ερντογάν.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το πεπρωμένο δισεκατομμυρίων ανθρώπων»

Από την πλευρά του ο Ιορδανός μονάρχης σημείωσε ότι η ιερή πόλη είναι «κρίσιμης σημασίας για τη σταθερότητα» της περιοχής.

«Απευθύνω από το βήμα αυτό μια έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα: Προσέξτε μην λάβετε κανένα μέτρο που θα στόχευε στο να τροποποιηθεί το νόμιμο καθεστώς της Ιερουσαλήμ» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το πεπρωμένο δισεκατομμυρίων ανθρώπων προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσωπικές του επιθυμίες» προειδοποίησε ο Τούρκος ηγέτης, υπογραμμίζοντας ότι η Ιερουσαλήμ θεωρείται «κόρη οφθαλμού για όλους τους μουσουλμάνους».

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να υποκινήσει τους μουσουλμάνους παγκοσμίως σε τζιχάντ κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα