Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ροχανί: Δεν υπαναχωρούμε από τη συμφωνία – Οι ΗΠΑ θα απομονωθούν

Ροχανί: Δεν υπαναχωρούμε από τη συμφωνία – Οι ΗΠΑ θα απομονωθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Πυρηνικά Όπλα, Χασάν Ροχανί,

Οι ΗΠΑ είναι “πιο μόνες από ποτέ εναντίον του ιρανικού λαού” δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, μετά την ομιλία που εκφώνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

“Τηρούμε όλες τις δεσμεύσεις μας”

Ο Ιρανός πρόεδρος επισήμανε ότι η διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να ανακληθεί από μονάχα μια χώρα, ενώ υπογράμμισε ότι η Τεχεράνη τηρεί τις δεσμεύσεις της σε όλες τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει, αποδοκιμάζοντας τον Τραμπ που την χαρακτήρισε ατίθασο κράτος.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η χώρα του δεν προτίθεται να «κάνει πίσω» στους όρους που έχει συμφωνήσει με τη διεθνή κοινότητα, προσθέτοντας ότι έχει υπογράψει μία διεθνή συμφωνία και όχι μία διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ.

«Σήμερα η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Οι ΗΠΑ αντιτάσσονται σε μία διεθνή συμφωνία και θα απομονωθούν.Δεν πρόκειται να υπάρξει προσθήκη επιπλέον όρων στη συμφωνία», τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος.Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ στέκονται ενάντια σε μια συμφωνία της διεθνούς κοινότητας και θα απομονωθούν.

 

Σχετικά άρθρα