Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία και Σαουδική Αραβία τα “βρήκαν” στα αντιαεροπορικά συστήματα S-400

Ρωσία και Σαουδική Αραβία τα “βρήκαν” στα αντιαεροπορικά συστήματα S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μόσχα, Πεντάγωνο, Ρωσία, Σαουδική Αραβία,

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν για την αγορά αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti η επίσημη εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για ζητήματα τεχνολογικής και στρατιωτικής συνεργασίας Μαρία Βαραμπιόβα.

Επίσης το Ριάντ θα αγοράσει από την Μόσχα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα «Cornet-3M» , βαρέος τύπου πυροβόλα TOC-1A Buratino, οπλοβομβιδοβόλα AGC-30 και αυτόματα Καλάσνικοφ ΑΚ-130.

Εκτός των άλλων η Rosoaboronexport και η Σαουδαραβική πολεμική βιομηχανία (SAMI), υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αυτομάτων τυφεκίων ΑΚ-103 και σφαιρών για τα συγκεκριμένα αυτόματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Πεντάγωνο είχε εκφράσει την ανησυχία του όσον αφορά τα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας ν΄ αγοράσει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400, επικαλούμενο την «επιχειρησιακή ασυμβατότητα των συστημάτων αυτών με τα αντίστοιχα αμερικανικά συστήματα».

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του είχε υπογραμμίσει ότι η συνεργασία Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας στον αμυντικό τομέα δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών, αλλά προσβλέπει να εγγυηθεί «την σταθερότητα στον κόσμο και την περιοχή».

Σχετικά άρθρα