Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανός στρατηγός προειδοποιεί την Τουρκία: “Κάνετε λάθος που χτυπάτε το PKK”

Ιρανός στρατηγός προειδοποιεί την Τουρκία: “Κάνετε λάθος που χτυπάτε το PKK”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χασάν Φιρουζαμπαντί,

Ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει διαπράξει στρατηγικό λάθος επιτιθέμενη στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), δεδομένου ότι οι Κούρδοι αντάρτες μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο υποστράτηγος Χασάν Φιρουζαμπαντί (Hassan Firouzabadi) προειδοποίησε την Τουρκία σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει στα βουνά του ιρακινού Κουρδιστάν στοχεύοντας τα στρατόπεδα του PKK.

“Το Ισλαμικό Κράτος θα ικανοποιηθεί μόνο εάν επιβληθεί σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες, όπως τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ. (…) Η στήριξη στους τρομοκράτες τζιχαντιστές, αργά ή γρήγορα, θα γυρίσει μπούμερανγκ στην ασφάλεια των υποστηρικτών τους. Η Τουρκία διέπραξε ένα σοβαρό και στρατηγικό λάθος χτυπώντας τους αντάρτες του PKK, οι οποίοι μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Η αποδυνάμωση του PKK θα ανοίξει δρόμους για το Ισλαμικό Κράτος να φτάσει δίχως αντίσταση στην Τουρκία”, είπε ο Ιρανός υποστράτηγος.

“Η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ να μην βασίζονται στο ότι είναι σύμμαχοι με το Ισλαμικό Κράτος. Η τρομοκρατική οργάνωση θα σταματήσει μόνο όταν καταφέρει να καταλάβει όλες τις μουσουλμανικές χώρες”.

Σχετικά άρθρα