Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ήθελε να ξεσπάσει «φυλετικό πόλεμο» ο μακελάρης του Τσάρλεστον

Ήθελε να ξεσπάσει «φυλετικό πόλεμο» ο μακελάρης του Τσάρλεστον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νότια Καρολίνα, Τσάρλεστον,

Ο 21χρονος Ντίλαν Ρουφ που σκόρπισε το θάνατο σε εκκλησία της Νότιας Καρολίνας, σκόπευε να πυροδοτήσει «φυλετικό πόλεμο».

Αυτό τουλάχιστον είπε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης μετά τη σύλληψή του στο Σέλμπι της Βορείου Καρολίνας, όπου ομολόγησε το έγκλημα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου ο νεαρός που δολοφόνησε εννέα ανθρώπους εισβάλοντας στην αφρικανική επισκοπική εκκλησία Εμμανουήλ των Μεθοδιστών, είχε προσχεδιάσει την επίθεση πριν θέσει σε εφαρμογή το αιματηρό πλάνο του.

Άνθρωποι του περιβάλλοντός του δήλωσαν πως τους έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει, αλλά κανείς δεν τον πίστεψε. Άλλωστε, όπως είπαν από μικρός εμφάνιζε μία περίεργη συμπεριφορά, ενώ λέγεται πως έκανε χρήση ναρκωτικών.

«Μας είπε ξεκάθαρα ότι θα το έκανε», δήλωσε ο Κρίστον Σκρίβεν σε αμερικανική ενημερωτική ιστοσελίδα. «Είναι περίεργος. Δεν ξέρεις πότε να τον πάρεις στα σοβαρά και πότε όχι», πρόσθεσε ο Σκρίβεν.

Εξάλλου, ο Ντίλαν Ρουφ νόμιζε πως ήταν ένας πραγματικός επαναστάτης και θα οδηγούσε σε έναν «φυλετικό πόλεμο» αν σκότωνε όσους μαύρους μπορούσε, παρότι ο φίλος του Σκρίβεν είναι και αυτός Αφροαμερικανός.

Ο 21χρονος ήταν πεπεισμένος ότι οι μαύροι βίαζαν τις γυναίκες και ήθελαν να καταλάβουν τη χώρα. Για αυτό το λόγο, λοιπόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα φρόντισε να αγοράσει ένα όπλο πριν έξι μήνες, ενώ τον περασμένο Απρίλιο ο πατέρας του του δώρισε ένα δεύτερο για τα γενέθλιά του.

«Ήταν πολύ χαρούμενος. Πυροβολούσε έξω για πρακτική», δήλωσε ο θείος του δράστη, Κάρσον Κάουλς, ο οποίος τόνισε πως αν μπορούσε να ήθελε να είναι αυτός που θα τον εκτελέσει γιατί όπως είπε «πρέπει να πληρώσει για αυτό που έκανε».

Την ίδια ώρα, ένας ακόμα φίλος του δολοφόνου, ο Ντάλτον Τάιλερ, πρόσθεσε πως συχνά ο 21χρονος ξεσπούσε σε ρατσιστικά παραληρήματα και του μιλούσε για τον «φυλετικό πόλεμο» που ήθελε να ξεκινήσει ο ίδιος για να αυτοκτονήσει στη συνέχεια.

Ακόμα και οι συγγενείς του, πάντως, λέγεται πως είχαν παρατηρήσει αλλαγή στη συμπεριφορά του τους τελευταίους μήνες καθώς είχε ακραίες θέσεις σχετικά με τους Αφροαμερικανούς και φέρεται να είχε έρθει σε επαφή με ομάδες που ενίσχυσαν τη στάση του.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνα ώστε να καταλήξουν αν η υπόθεση αυτή μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα μίσους, ενώ η κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, δήλωσε πως θα ήθελε ο δράστης να δικαστεί από τα πολιτειακά δικαστήρια και ότι πιστεύει πως οι εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας θα επιδιώξουν να του επιβληθεί η θανατική ποινή. Παράλληλα, του απαγγέλθηκαν εννέα κατηγορίας για φόνο και κατοχή όπλου.

Σχετικά άρθρα