Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιερά Σύνοδος υπέρ της λειψανολατρίας

Η Ιερά Σύνοδος υπέρ της λειψανολατρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Νίκος Φίλης, Ορθόδοξη Εκκλησία, Το ΠΟΤΑΜΙ, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Στον 21ο αιώνα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αντί να προάγει την υγιή θρησκευτικότητα συνεχίζει όχι μόνο να διαδίδει δεισιδαιμονίες σκοτεινών εποχών της ανθρωπότητας, αλλά και να εκδίδει ανακοινώσεις εναντίον όσων διαμαρτύρονται για τη λειψανολατρία.

Η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος θα ήταν καλό κάποτε να μας τεκμηριώσει μέσα από την Καινή Διαθήκη από που προκύπτει η λατρεία των λειψάνων, αντί να… αφορίζει και να… πουλάει τρέλα.

Τη λύπη της για «τα όσα ατυχώς συνέβησαν και διετυπώθησαν» με αφορμή την άφιξη των ιερών λειψάνων της Αγ. Βαρβάρας εκφράζει η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της με την οποία αποδοκιμάζει τις απόψεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλη, χωρίς να τον κατονομάζει.

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος κάνει λόγο για «προσβλητικές για το θρησκευτικό συναίσθημα και τις παραδόσεις του λαού μας» απόψεις που διατυπώθηκαν από τον «κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του πρώτου κόμματος».

Τονίζει ακόμη ότι ηχηρή απάντηση «στα όσα ασεβώς διατυπώθηκαν» δίνει «ο ίδιος ο λαός με την αθρόα και συνεχή συμμετοχή του στο προσκύνημα και τις ακολουθίες».

Παράλληλα με έμμεση αναφορά της στον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, η Ιερά Σύνοδος στηλιτεύει τα «αρνητικά σχόλια αρχηγού νεότευκτου πολιτικού κόμματος» που «προφανώς για λόγους πολιτικού ωφέλους (…) διαμαρτυρήθηκε για την καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στο ακριτικό χωριό Εχίνος της ορεινής Ξάνθης».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η περιφορά του Επιταφίου στο χωριό αυτό «πραγματοποιείται χάριν των Ορθοδόξων που εκείνη την ημέρα λόγω υπηρεσίας υποχρεούνται να ευρίσκονται εκεί».

«Με τη στάση του αυτή δείχνει να αγνοεί, ως μη ώφελε, την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη, οι οποίοι μάλιστα για τις δηλώσεις αυτές διαμαρτυρήθηκαν με δημοσιεύματα. Πρέπει να υπογραμμισθεί για όσους αγνοούν τα πράγματα στη Θράκη, ότι παρεμβάσεις μακρόθεν είναι επικίνδυνες, όπως και η καλλιέργεια διχαστικών τάσεων, σε περίοδο μάλιστα που η ενότητα πρέπει να επιδιώκεται και με θυσίες», επισημαίνει η Ιερά Σύνοδος.

Σχετικά άρθρα