Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεραπετρίτης: Όταν η Βόρεια Μακεδονία συμμορφωθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, θα ψηφιστούν τα τρία μνημόνια

Γεραπετρίτης: Όταν η Βόρεια Μακεδονία συμμορφωθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, θα ψηφιστούν τα τρία μνημόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Μακεδονία, Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Γεραπετρίτης, Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, στην οποία ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε τα μέλη της για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, μετά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και τη συνάντησή του με τον Τουρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στο καλό κλίμα των τελευταίων μηνών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι τα μνημόνια μεταξύ των δύο χωρών θα ψηφιστούν.

Μέχρι σήμερα, όπως τόνισε, δεν είχε υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών και για αυτόν τον λόγο δεν έχουν κυρωθεί έως σήμερα.

Μιλώντας για την προκλητική στάση της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Αθήνα αντέδρασε άμεσα με γρήγορα αντανακλαστικά.

Μάλιστα, με ιδιαίτερη έμφαση τονίστηκε, ότι δεν υπήρξε άλλη περίπτωση όπου μέσα σε λίγες ώρες αντέδρασαν οι Πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς και το ΝΑΤΟ αλλά ακόμη και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχετικά άρθρα