Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λοβέρδος: “Σύγχυση και ανησυχία από τις δηλώσεις για την Αλβανία”

Λοβέρδος: “Σύγχυση και ανησυχία από τις δηλώσεις για την Αλβανία”

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, περί «διευθέτησης ζητήματος συνόρων» με την Αλβανία ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού για “διευθέτηση” ζητήματος συνόρων με την Αλβανία, δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία για το τι εν κρυπτώ συζητά» σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.

«Το θέμα του αμετάβλητου των συνόρων είναι το ιερό δισκοπότηρο της εθνικής μας στρατηγικής» πρόσθεσε, καλώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσουν με σαφήνεια και χωρίς προχειρότητα προς κάθε κατεύθυνση, την πάγια θέση της χώρας και να δώσουν εξηγήσεις για το νόημα της αναφοράς του».

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του κ.Λοβέρδου έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Αλ. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ την Πέμπτη.

Στη διάρκεια των δηλώσεων του ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει γίνει πολύ ουσιαστική δουλειά ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας, σε μια σειρά από θέματα που, όπως είπε, βαραίνουν τις σχέσεις των δύο χωρών για δεκαετίες.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι οι δύο χώρες είναι «πάρα πολύ κοντά σε μία λύση που αφορά την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» και η οποία «δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα στην ελληνική πλευρά».

Δήλωσε ότι «τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της ΑΟΖ, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων, στα οποία βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μία κάποια διευθέτηση».

«Τα θέματα αυτά, ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει» είπε, συμπληρώνοντας ότι συμφώνησε με τον Αλβανό ομόλογό του, «το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί των Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειες τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε πιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μία θετική διευθέτηση, το συντομότερο δυνατό».

Υπενθυμίζεται ότι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι «η αποστροφή του πρωθυπουργού στο ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα».

«Και η γελοιότητα έχει τα όριά της», καταλήγουν.

Σχετικά άρθρα