Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σηφουνάκης: Πήραμε απόφαση να αυτοδιαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και δεν το ξέρουμε;

Σηφουνάκης: Πήραμε απόφαση να αυτοδιαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και δεν το ξέρουμε;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελιά, Ευάγγελος Βενιζέλος, Νίκος Σηφουνάκης, ΠΑΣΟΚ,

Αιχμηρός κατά της πολιτικής του Ευάγγελου Βενιζέλου να εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές με το πρόσχημα της Ελιάς εμφανίστηκε ο Νίκος Σηφουνάκης μιλώντας στον Βήμα FM.

“Εξουσιοδότηση δεν έχει κανείς να προχωρήσει στην αυτοδιάλυση” υπογράμμισε ο Νίκος Σηφουνάκης τονίζοντας ότι αλλαγή ταυτότητας και ονόματος γίνεται μέσα “από δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από προγραμματικές συμφωνίες και όχι μέσα από συμφωνίες κορυφής”.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Νίκου Σηφουνάκη:

«Πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς στην ουσία να υπάρχει, χωρίς να έχει πει αν υπάρχει ή αν δεν υπάρχει και ουσιαστικά κατέβηκε κάτω από το σήμα της ΕΛΙΑΣ, μαζί με κάποιες άλλες συνιστώσες. Η αίσθηση όμως που απεκόμισε ο κόσμος, ακόμα και ο πιο απλός πολίτης, ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αισθάνθηκε – δεν είχε την δύναμη να υπερασπιστεί τον εαυτό του και έπρεπε να βρει έναν τρόπο καλύτερο να παρουσιαστεί στις εκλογές. Αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνο και νομίζω ότι κι από το αποτέλεσμα απεδείχθη εάν ως ΠΑΣΟΚ το 2012 πήραμε 12% και κάτι εάν ως ΕΛΙΑ δύο χρόνια μετά πήραμε 8%, νομίζω αυτό λέει πάρα πολλά πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει και όχι οι περιστασιακά περιφερόμενοι, οι οποίοι αφού έκαναν το κύκλο τους σε άλλους πολιτικούς χώρους κλπ αποφάσισαν ότι τελικά δεν υπήρξε στέγη και ξαναβρήκανε στέγη στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ αναφέρομαι σε αυτούς που είναι στις συνιστώσες της ΕΛΙΑΣ. Εξουσιοδότηση δεν έχει κανείς να προχωρήσει στην αυτοδιάλυση, εγώ και κανείς άλλος δεν θα διαφωνήσει όταν υπάρξει μία απόφαση που θα προέρχεται μέσα από διάλογο και όχι να πούμε ότι θα κάνουμε την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου, ο οποίος πρέπει και οφείλει να γίνει, αλλά μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από προγραμματικές συμφωνίες και όχι μέσα από συμφωνίες κορυφής.

Ηγεσία υπάρχει, έχει εκλεγεί και μάλιστα μέσα από εκλογική καθολική διαδικασία, αλλά δεν υπάρχει καμία απόφαση που να λέει ότι αυτός ο χώρος μετονομάζεται από την μια μέρα στην άλλη μέσα από ένα συμβούλιο της πολιτικής επιτροπής ή μέσα από ένα εθνικό συμβούλιο δεν νομιμοποιείται να το κάνει. Εκεί λοιπόν θα πρέπει να στηθεί κάλπη και να πούνε: «Καταργείτε; Κι αν καταργείτε πώς λέγεται και πώς ονομάζεται;» Κι όποιες άλλες συνιστώσες για να αποφασίσουμε για να αποφασίσουμε πώς θα λεγόμαστε και πώς θα πορευτούμε. Το μεγάλο το κόμμα και ισχυρό κόμμα είναι εκείνο, όχι όμως η ηγεσία του, αλλά μέσα από διαδικασία. Άμα λοιπόν μπει κάλπη, καθολική, και θα έρθει ο κόσμος που ψήφισε και θα πει ναι, εγώ θέλω να μετονομαστεί έτσι ή εγώ θέλω να πάει συντεταγμένα έτσι. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία νομιμοποίησης μιας απόφασης.

Εγώ, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, με την συρρίκνωση και τους κακούς χειρισμούς που υπήρξαν πήρε και άρει ακόμα τις αμαρτίες όλους του κόσμου, της μεταπολίτευσης και μετά. Δεν τις άρει η ΝΔ, τις φέρνουμε εμείς. Αυτό είναι ένα δύσκολο πράγμα να ανακαμφθεί. Θέλει χρόνο. Εμείς λοιπόν πρέπει να είμαστε πειστικοί και με παραδείγματα. Το θέμα είναι ποιος αποφασίζει.»

Σχετικά άρθρα