Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: Το μνημόνιο έχει τελειώσει – Δεν υπάρχει παράταση ή νέο

Σταθάκης: Το μνημόνιο έχει τελειώσει – Δεν υπάρχει παράταση ή νέο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενζίνη, Γιώργος Σταθάκης, ΔΕΗ, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Πετρέλαιο, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Το μνημόνιο έχει τελειώσει, δεν υπάρχει παράταση ή νέο. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα συζητηθει εκ νέου η περικοπή των συντάξεων και του αφορολογήτου, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι για την υψηλή φορολογία στα καύσιμα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Σταθάκης κληθείς να σχολιάσει την υψηλή φορολογία και τις μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα, είπε «δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό» ενώ ανέφερε ότι έχουν ληφθεί μέτρα ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία θα ενταθούν από το φθινόπωρο, όπως το επίδομα στέγασης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας η κυβέρνηση «θα συζητήσει ξανά την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου, μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί», καθώς, όπως είπε, «τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε σημαντική δημοσιονομική απόδοση, χάρη στην οποία υπάρχουν περιθώρια για διορθωτικές κινήσεις.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο «νόμος Κατρούγκαλου δεν θίγει ούτε ένα ευρώ για 2 στους 3 συνταξιούχους».

Κάλεσε δε την αντιπολίτευση να μην επενδύει πολιτικά στην μείωση των συντάξεων, γιατί όπως είπε «όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία των συντάξεων θα πέσουν έξω».

Όσον αφορά στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια.

Χαρακτήρισε δε «απαράδεκτη» την στάση των ΕΛΤΑ και την παρακράτηση χρημάτων από καταναλωτές που εξοφλούσαν λογαριασμούς της ΔΕΗ στα Ταχυδρομεία.

Σχετικά άρθρα