Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Eίμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα (βίντεο)

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Eίμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Βαλκάνια, Βιέννη, Βίντεο, Μάθιου Νίμιτς, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Νίκος Κοτζιάς, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

O Νίκος Κοτζιάς, μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης με Μάθιου Νίμιτς και Νίκολα Ντιμιτρόφ στη Βιέννη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων εμφανίστηκε αισιόδοξος για εξεύρεση λύσης.

«Έχουμε καταγράψει, στις λεπτομέρειές τους, ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια είναι αυτά που διαφωνούμε. Έχουμε εντοπίσει τα κύρια θέματα για κάθε πλευρά και ελπίζω στην επόμενη συνάντησή μας να είμαστε έτοιμοι, για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα» είπε ο υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Εξάλλου ελληνική διπλωματική πηγή, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους είπε ότι σήμερα «έγιναν βήματα μπροστά» και πως «είμαστε πιο κοντά στη λύση».

Οπως τόνισε αυτό μένει να αποδειχθεί από την προετοιμασία τις επόμενες ημέρες μέχρι την επόμενη συνάντηση των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα.

Μάλιστα, η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι εφόσον υπάρξει ικανοποιητική πρόοδος στην συνάντηση των δύο υπουργών, πιθανότατα να δρομολογηθεί και συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργών.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά

Σχετικά άρθρα