Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναδίπλωση Κατσίκη για τους Έλληνες στρατιωτικούς – Μιλούσα για υποθετικό σενάριο

Αναδίπλωση Κατσίκη για τους Έλληνες στρατιωτικούς – Μιλούσα για υποθετικό σενάριο

«Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση», ανέφερε σε διευκρινιστική του δήλωση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης, μετά από τη θύελλα που ξεσήκωσε σχόλιό του περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία με τους οκτώ Τούρκους, την έκδοση των οποίων ζητεί η Άγκυρα.

«Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω», σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Όπως πρόσθεσε, «η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση».

Σημειώνεται, ότι μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο Κ. Κατσίκης είχε δηλώσει ότι «από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δυο χώρες την ελληνική Δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής».

«Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα», είπε.

Σχετικά άρθρα