Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τρέχει” τους υπουργούς για προαπαιτούμενα πριν τις ΗΠΑ ο Τσίπρας

“Τρέχει” τους υπουργούς για προαπαιτούμενα πριν τις ΗΠΑ ο Τσίπρας

Διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Σπ. Παπακωνσταντίνου και ο γγ Συντονισμού, Δ. Παπαγιαννάκος.

Η κυβέρνηση έχει θέσει χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των 95 προαπαιτούμενων εντός του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε εμφατικά από τους υπουργούς την ολοκλήρωση της μεγάλης πλειοψηφίας των 95 προαπαιτουμένων μέχρι το Νοέμβριο, προκειμένου να μην υπάρξουν “πατήματα” σε όσους θελήσουν ενδεχομένως να δημιουργήσουν νέα προσκόμματα στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Πέραν αυτού, καθίσταται εμφανές πως ο Πρωθυπουργός θέλει να έχει πλήρη εικόνα για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, προκειμένου, αφού έχει και τη σχετική ενημέρωση από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη που συναντώνται με την Κριστίν Λαγκάρντ, να έχει όλη τη βεντάλια των παραμέτρων κατά τη διάρκεια της συνάντησής του τη Δευτέρα με τη σιδηρά Κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σχετικά άρθρα