Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνοαυστραλέζα έκανε βιβλίο την «Ελληνική Ζωή» και σαρώνει τα βραβεία παγκοσμίως

Ελληνοαυστραλέζα έκανε βιβλίο την «Ελληνική Ζωή» και σαρώνει τα βραβεία παγκοσμίως
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Ελληνική Ομογένεια,

Δύο βραβεία για την πρώτη της συγγραφική δουλειά που φέρει τον τίτλο «Ελληνική Ζωή» και αποτελεί έναν ύμνο στον ελληνικό τρόπο ζωής, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας, ενώ είναι εμπλουτισμένο με παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, απέσπασε πριν λίγες ημέρες η ομογενής συγγραφέας Ευγενία Παντάχου, από την επιτροπή των βραβείων Gourmand Cookbook Awards που ιδρύθηκε το 1995 και κάθε χρόνο ανακοινώνει τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής του κόσμου με συμμετοχές από 205 χώρες.

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι το πρώτο μου βιβλίο κατόρθωσε να κερδίσει, αφενός, την αγάπη του αναγνωστικού κοινού και, αφετέρου, να κατακτήσει τον σεβασμό και να αποσπάσει την προσοχή των ειδικών και το πρώτο παναυστραλιανό βραβείο σε δύο κατηγορίες» λέει η συγγραφέας, η οποία έλκει την καταγωγή της από τον Πύργο Ηλείας.

Η Ευγενία πήρε την απόφαση να συμμετέχει στον διαγωνισμό γαστρονομίας πριν από περίπου δύο μήνες.

«Το Gourmand Cookbook Awards θεωρείται ο πιο έγκυρος διαγωνισμός βιβλίων στον κόσμο, γι’ αυτό αποφάσισα να στείλω την αίτησή μου συνοδευόμενη από ένα αντίτυπο του βιβλίου μου το οποίο ταξίδεψε στην Κίνα και ακόμα ένα αντίτυπο έφτασε στην Γαλλία με την ελπίδα να λάβει θετικές κριτικές από τους ειδικούς.

«Για μένα η αναγνώριση αυτή αποτελεί σταθμό στη συγγραφική μου καριέρα και είναι ιδιαίτερη τιμή και για όλους τους Έλληνες να αναγνωρίζεται ένα βιβλίο που μιλά για τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο».

Το βιβλίο της κ. Παντάχου κυκλοφόρησε στην Αυστραλία πριν από περίπου δύο στην αγγλική γλώσσα «ώστε να είναι προσιτό και κατανοητό στις επόμενες γενιές».

Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι ακολουθεί ημερολογιακά τις παραδόσεις και τα έθιμα της Ελλάδας, συνδυάζοντας ταυτόχρονα ελληνικές συνταγές, τις οποίες η συγγραφέας έχει συλλέξει από την μητέρα της.

«Στόχος μου ήταν να διδαχθούν τα παιδιά και τα εγγόνια μας ήθη, έθιμα και συνταγές του παρελθόντος, ώστε να μη χαθούν οι θησαυροί αυτοί με το πέρασμα του χρόνου, με την ελπίδα οι Έλληνες της τρίτης και τέταρτης γενιάς να αγαπήσουν αλλά και να διατηρήσουν την ελληνική κουλτούρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, στην ξενιτιά».

Το βιβλίο γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά και στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Μέσα στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα βρει λαχταριστές συνταγές δεμένες με οικογενειακές ιστορίες και φωτογραφικό υλικό που σημάδεψε την πρώτη γενιά μεταναστών αλλά και των Ελλήνων ανά την υφήλιο.

«Νιώθω τυχερή που η «Ελληνική Ζωή» θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον πλανήτη με την ευλογία της μητέρας μου που δεν κατόρθωσε να δει το βιβλίο μου και του πατέρα μου, τον οποίο έχασα πριν λίγους μήνες.

»Ξέρω ότι θα ήταν και οι δύο περήφανοι για την διάκριση αυτή και είμαι σίγουρη ότι το πνεύμα, η ιστορία και η ευλογία τους είναι παρόντα όχι μόνο σε μένα και την οικογένειά μου αλλά και στους αναγνώστες μου» λέει συγκινημένη η συγγραφέας.

Η απονομή των βραβείων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πόλη Yantai της Κίνας τον Μάιο του 2018 ενώ το βιβλίο «Greek Life», κέρδισε πλέον επάξια το εισιτήριο για τον Διεθνή Διαγωνισμό Gourmand International Cookbook Awards όπου θα κληθεί να συναγωνιστεί τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.greeklifestyle.com.au

Πηγή: Εφημερίδα ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Αυστραλίας

Σχετικά άρθρα