Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλία: Μακελειό με 6 νεκρούς από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ

Αυστραλία: Μακελειό με 6 νεκρούς από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Νέα Νότια Ουαλία, Σίδνεϊ,

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε το Σάββατο 13/4 στο κατάμεστο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, με τον δράστη να σκοτώνει τουλάχιστον 6 άτομα και στη συνέχεια να πέφτει νεκρός από τα πυρά της Αστυνομίας.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο δράστης που μαχαίρωσε θανάσιμα το Σάββατο πέντε ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ έπεσε νεκρός από τα πυρά της Αστυνομίας στο παραθαλάσσιο προάστιο Μπόντι του Σίδνεϊ, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν για να φύγουν από το σημείο.

Ο δράστης πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικό, αφότου είχε συμπλακεί με εννέα άτομα στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction.

«Αυτό το άτομο είναι πλέον νεκρό.

»Ενημερώνομαι ότι υπάρχουν πέντε νεκροί ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτού του δράστη», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπαρχηγός της Αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Άντονι Κουκ.

«Ένας άνθρωπος πέθανε στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγο αργότερα.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης αρκετοί άνθρωποι, εκ των οποίων οκτώ, ανάμεσά τους ένα παιδί, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Ένα βρέφος εννέα μηνών περιλαμβάνεται επίσης στους τραυματίες.

«Όλοι φέρουν τραύματα», είπε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, αλλά ο Κουκ δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί επί του παρόντος η εκδοχή της «τρομοκρατίας».

Ο δράστης φαίνεται να έδρασε μόνος του, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι.

Η Αυστραλία έχει μια από τις αυστηρότερες νομοθεσίες για την κατοχή όπλων και μαχαιριών.

Επιθέσεις όπως του Σαββάτου είναι εξαιρετικά σπάνιες στη χώρα.

Τον Νοέμβριο του 2018 ένα άτομο οπλισμένο με μαχαίρι σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους δύο σε δρόμο της Μελβούρνης πριν πέσει νεκρό από τα πυρά της αστυνομίας.

Την ευθύνη για εκείνο το έγκλημα ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα