Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δημοκρατικότατος” ο Ολάντ: Η Λεπέν θα έπρεπε να αποκλειστεί από τις εκλογές γιατί δεν ξέρει οικονομικά!

“Δημοκρατικότατος” ο Ολάντ: Η Λεπέν θα έπρεπε να αποκλειστεί από τις εκλογές γιατί δεν ξέρει οικονομικά!

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατακεραύνωσε σήμερα την «άγνοια» της Μαρίν Λεπέν επί των οικονομικών ζητημάτων, εκτιμώντας ότι λόγω αυτής της άγνοιας θα έπρεπε να αποκλειστεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, ενώ κατήγγειλε επίσης τον «όχι μονάχα ασυνάρτητο αλλά και επικίνδυνο» χαρακτήρα του πολιτικού της προγράμματος.

«Οι μάσκες έπεσαν» κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου και του ηγέτη του κόμματος Εμπρός, του Εμανουέλ Μακρόν, υπογράμμισε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον δημοσιογράφων.

Οι προεδρικές εκλογές, είπε με σκωπτική διάθεση λίγο αργότερα σε μια ομιλία σε ξενοδοχείο της Αλενσόν, «δεν είναι διαγωνισμός, δεν ζητάμε να έχει κανείς γνώσεις, επομένως η άγνοια δεν αποκλείει το να περάσει κανείς στον δεύτερο γύρο, όμως δεν μπορεί να επιτρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Ακόμα κι αν ορισμένοι (…) δεν γνωρίζουν καθόλου τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ή τα νομισματικά ζητήματα», το ευρώ βρίσκεται στην ατζέντα «των θεμάτων των προεδρικών εκλογών», τόνισε ο ίδιος.

Για τον Φρανσουά Ολάντ, το ενιαίο νόμισμα είναι «μια εγγύηση για τους αποταμιευτές», μια «προϋπόθεση για τις εταιρείες προκειμένου να κάνουν εξαγωγές, να κάνουν εισαγωγές» και αυτό «μας επιτρέπει να έχουμε ένα σταθερό νόμισμα, πολύ χαμηλά επιτόκια, εξασφαλισμένη αγοραστική δύναμη».

Σχετικά άρθρα