Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρήτη: 500.000 σφαίρες, 5.000 καραμπίνες και 49 εκατ. λαθραία τσιγάρα σε πλοίο (φωτο + βίντεο)

Κρήτη: 500.000 σφαίρες, 5.000 καραμπίνες και 49 εκατ. λαθραία τσιγάρα σε πλοίο (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ηράκλειο, Ισλαμιστές, Καραμπίνα, Κρήτη, Λαθραία Τσιγάρα, Λιβύη, Λιβυκή Αυγή, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Μισό εκατομμύριο σφαίρες, 5.000 χαρτοκιβώτια με περισσότερα από 49 εκατομμύρια τσιγάρα και σχεδόν 5.000 καραμπίνες αστυνομικού τύπου, βρέθηκαν στα 14 συνολικά κοντέινερ που ήταν φορτωμένα στο φορτηγό πλοίο Haddad 1.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρμόδιες Αρχές ολοκλήρωσαν την καταμέτρηση και τον έλεγχο των 14 κοντέινερ ενώ την Κυριακή το Λιμενικό ανακοίνωσε το ακριβές περιεχόμενό τους.

Τόσο ο οπλισμός όσο και τα τσιγάρα που βρέθηκαν μαζί με τα κοντέινερ παραμένουν κατασχεμένα στη Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου.

4

Τη Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας του Ηρακλείου το 7μελές πλήρωμα του Haddad 1.

Οι 7 ναυτικοί από την Αίγυπτο, την Ινδία και τη Συρία φέρουν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για λαθρεμπόριο όπλων.

Όλοι πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν στον ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα μυστήρια και τους γρίφους του πλοίου HADDAD I που μετέφερε στα αμπάρια του σχεδόν μισό εκατομμύριο σφαίρες και περίπου 5.000 καραμπίνες προσπαθούν να λύσουν οι διωκτικές αλλά και δικαστικές Αρχές του Ηρακλείου, οι οποίες έχουν αναλάβει την κύρια ανάκριση της υπόθεσης.

2

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλοίου, με εταιρείες-φαντάσματα, αλλαγές ονομάτων και… ξαφνικές αλλαγές πλεύσης, αλλά και τη «διαδρομή» των δύο επίμαχων κοντέινερ που, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο πλοίο, ήταν εντελώς διαφορετική από την πορεία των υπόλοιπων 12 εμπορευματοκιβωτίων.

3

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που συνέταξαν οι λιμενικοί, «σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της υπηρεσίας μας, η περιοχή της Μιζουράτα ελέγχεται από την οργάνωση Libya Dawn (Λιβυκή Αυγή) που πρόσκειται σε μη αναγνωρισμένες από τη διεθνή κοινότητα καθώς και τις Αρχές της Τρίπολης ένοπλες δυνάμεις». Πρόκειται για μια από τις ισλαμιστικές οργανώσεις που ο “αγώνας” της υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα