Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισαγγελέας: Ζητά παραπομπή ατόμων για το σκάνδαλο με τα ακίνητα του Καρούζου

Εισαγγελέας: Ζητά παραπομπή ατόμων για το σκάνδαλο με τα ακίνητα του Καρούζου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Γιάννης Καρούζος, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, για έξι άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση του σκανδάλου με τα ακίνητα του επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου.

Με την ίδια πρότασή του ο εισαγγελέας προτείνει να απαλλαγούν από όλες τις κατηγορίες 26 άτομα – μέλη των διοικήσεων των τραπεζών Πειραιώς, Attika Bank, Millennium Bank και Εμπορικής Τράπεζας.

Οι κατηγορούμενοι που σύμφωνα με τον εισαγγελέα πρέπει να δικαστούν για σωρεία κακουργημάτων είναι ο Ιωάννης Καρούζος ο οποίος είναι προφυλακισμένος, η πρώην σύζυγος του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, Χρήστος Ρεκούμης, ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και ο επιχειρηματίας Βίκτορας Ρέστης.

Σύμφωνα με την κατηγορία από τον Ιούνιο του 2009 και σε ημερομηνίες οι οποίες δεν έχουν εξακριβωθεί, το ζεύγος Καρούζου και Σκαφτούρα συνέστησαν όμιλο 24 εταιρειών «αντικείμενο του οποίου ήταν αμιγώς η κατασκευή και αξιοποίηση εμπορικών ακινήτων και η στρατηγική του ομίλου συνίστατο στην αγορά οικοπέδων προς ανέγερση εμπορικών ακινήτων και στην αγορά κτιρίων πολυκατοικιών και όχι μόνο με σκοπό την κατεδάφισή τους και την ανέγερση νέων εμπορικών κέντρων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τα οποία περιλαμβάνονται στην 130 σελίδων εισαγγελική πρόταση πρωταγωνιστικό ρόλο φέρονται ότι είχαν το ζεύγος Καρούζου.

Τον τελικό λόγο περί παραπομπής ή όχι των κατηγορουμένων τον έχει το Συμβούλιο Εφετών στο οποίο εκκρεμεί η υπόθεση.

Σχετικά άρθρα