Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Αμόκ βίας από αστυνομικούς σε διαδήλωση – μνημόσυνο στα Άδανα

Τουρκία: Αμόκ βίας από αστυνομικούς σε διαδήλωση – μνημόσυνο στα Άδανα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Sibel Bulut, Άδανα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κόμπανι, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Να πνίξουν στη βία επιχείρησαν για μία ακόμα φορά οι αρχές στην Τουρκία και συγκεκριμένα τα Άδανα τη διαδήλωση Κούρδων στη μνήμη του Sibel Bulut, γνωστό με το αντάρτικο Eylem Deniz/Sarya Özgür, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 12 Δεκεμβρίου στην Κομπάνι, μαχόμενος ενάντια στους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και στο πλευρό των Κούρδων του YPG και των Πεσμεργκά.

Η διαδήλωση είχε διοργανωθεί, όπως μεταδίδει το κουρδικό firatnews από το MKCP, το μαρξιστικό – λενινιστικό κομμουνιστικό κόμμα.

Η βίαιη παρέμβαση των τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων διέλυσε την ειρηνική πορεία, ενώ από τις κατασταλτικές δυνάμεις του Ερντογάν τραματίστηκαν τουλάχιστον 10 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους Κούρδοι, ενώ έχουν συλληφθεί περισσοτεροι από 10 και έχουν μεταφερθεί στα κεντρικά της τουρκικής αστυνομίας στα Άδανα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονταν και οι οικογένειες πολλών Κούρδων που έχουν μείνει στην Κομπάνι και πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος. Οι Τούρκοι αστυνομικοί επιτέθηκαν με βαναυσότητα, όπως αναφέρουν Μέσα από τα Άδανα και σε αυτούς.

Σχετικά άρθρα