Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι 300 Κινέζοι που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος είναι… Τούρκοι!

Οι 300 Κινέζοι που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος είναι… Τούρκοι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κίνα, Ουιγούροι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Περίπου 300 Κινέζοι πολίτες πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, έγραψε κρατική κινεζική εφημερίδα τη Δευτέρα.

Κινέζοι πολίτες, Ουιγούροι Τούρκοι στην καταγωγή και μέλη του Ισλαμικού Κινήματος του Ανατολικού Τουρκεστάν, ταξιδεύουν στη Συρία μέσω της Τουρκίας, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως έγραψε η κινεζική εφημερίδα Global Times, “σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, μεταξύ των οποίων και αξιωματούχοι των Αρχών Ασφαλείας από το ιρακινό Κουρδιστάν, τη Συρία και το Λίβανο, περίπου 300 Κινέζοι εξτρεμιστές πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ”.

Το ίδιο Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν κατηγορείται από την κυβέρνηση της Κίνας ότι είναι υπεύθυνο για τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει στο έδαφος της Κίνας, πολλές από αυτές πολύνεκρες.

Επίσης, η Κίνα έχει κατακρίνει την Τουρκία επειδή προσφέρει καταφύγιο σε Τούρκους Ουιγούρους τζιχαντιστές. Οι Ουιγούροι είναι τουρκική φυλή της Κίνας, που κατοικούν στην αρχαία κοιτίδα των Τούρκων. Από εκεί ξεκίνησαν οι τουρκικές φυλές και εισέβαλαν στην Ευρώπη.

Στη φωτογραφία βλέπετε έναν τζιχαντιστή Ουιγούρο Τούρκο της Κίνας που βρέθηκε νεκρός σε μάχη στο Ιράκ.

Σχετικά άρθρα