Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την ιρακινή πόλη Αλ Γουάφα

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την ιρακινή πόλη Αλ Γουάφα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Γουάφα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην πόλη Αλ Γουάφα (Al-Wafa) του δυτικού Ιράκ, στην περιφέρεια της Ανμπάρ, σκότωσε 19 αστυνομικούς και πολιορκεί τους υπολοίπους στο αρχηγείο της Αστυνομίας, στο οποίο έχουν οχυρωθεί.

Η επίθεση στην Αλ Γουάφα ξεκίνησε την Παρασκευή και η κατάληψη της πόλης ολοκληρώθηκε το Σάββατο. Με την άλωση της Αλ Γουάφα από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές πλέον ελέγχουν τρεις σημαντικές πόλεις στην περιοχή. Οι άλλες δύο είναι η Χιτ (Hit) και η Κουμπαΐσα (Kubaisa).

Η Αλ Γουάφα έπεσε με αιφνιδιαστική επίθεση.

“Οι αστυνομικές δυνάμεις πολεμούσαν το Ισλαμικό Κράτος από την Παρασκευή, αλλά ξέμειναν από πυρομαχικά και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αφήνοντας την πόλη στο Ισλαμικό Κράτος. Είμαι έξαλλος, διότι αφέθηκαν μόνοι τους δίχως καμία βοήθεια”, είπε ο δήμαρχος της πόλη Χουσεΐν Κασάρ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ενισχυθεί από μικρές δυνάμεις σουνιτών πολιτοφυλάκων από τις τοπικές φυλές της περιοχής, οι οποίοι πληρώνονται από τη Βαγδάτη. Ενώ μάχονταν στα οχυρώματα που είχαν φτιάξει γύρω από την πόλη δέχθηκαν πισώπλατη επίθεση από πυρήνες τζιχαντιστών μέσα στην Αλ Γουάφα που τελούσαν σε ύπνο..

Αστυνομικοί και σουνίτες πολιτοφύλακες από τις φυλές, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να κλειστούν στο τοπικό αρχηγείο της Αστυνομίας.

“Είμαστε παγιδευμένοι μέσα στο αρχηγείο της 18ης ταξιαρχίας της Αστυνομίας, Το Ισλαμικό Κράτος μας έχει περικυκλώσει. Εάν δεν έλθουν ενισχύσεις από την κυβέρνηση θα σκοτωθούμε όλοι”, είπε ο δήμαρχος της πόλης, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με δημοσιογράφους, ο οποίος επίσης βρίσκεται μέσα στο κτίριο της Αστυνομίας.

Σχετικά άρθρα