Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές σκοτώνουν 7 ανθρώπους κάθε ώρα!

Οι τζιχαντιστές σκοτώνουν 7 ανθρώπους κάθε ώρα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Σεμπάμπ, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία, Συρία, Τζιχαντιστές, Υεμένη,

Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους μόνο τον μήνα Νοέμβριο, αποκαλύπτει το BBC σε συνεργασία με το King’s College στο Λονδίνο.

Για την ακρίβεια, 5.042 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο σε 664 τζιχαντιστικές επιθέσεις σε 14 χώρες, δηλαδή κατά μέσο όρο 160 νεκροί την ημέρα, ή 7 νεκροί κάθε ώρα.

Το 80% των θυμάτων είναι στο Ιράκ, στη Νιγηρία, στη Συρία και στο Αφγανιστάν.

Το Ιράκ είναι η πιο επικίνδυνη χώρα με το Ισλαμικό Κράτος να έχει σκοτώσει 1.770 ανθρώπους σε 233 επιθέσεις που συμπεριλαμβάνουν από μάχες μέχρι επιθέσεις αυτοκτονίας.

Στη Νιγηρία, 768 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, οι περισσότεροι πολίτες, σε 27 επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ.

Η Μπόκο Χαράμ χτύπησε, επίσης, στα σύνορα με το Καμερούν, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους. Τον ίδιο μήνα, στην ανατολική Αφρική, η Αλ Σεμπάμπ έχει σκοτώσει 266 ανθρώπους σε Σομαλία και Κένυα.

Στο Αφγανιστάν ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται περίπου στα ίδια με τη Νιγηρία, με 782 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους από τζιχαντιστές.

Στη Συρία σκοτώθηκαν 693 άνθρωποι από τους τζιχαντιστές και στην Υεμένη 410 σε 37 επιθέσεις.

Από τις 16 τζιχαντιστικές οργανώσεις που εμπλέκονται στο λουτρό αίματος, το Ισλαμικό Κράτος αναδεικνύεται το πιο θανατηφόρο, σκοτώνοντας 2.206 ανθρώπους σε Ιράκ και Συρία, έχοντας δηλαδή την ευθύνη για το 44% του συνολικού αριθμού των νεκρών.

Ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για τη Μελέτη του Ριζοσπαστισμού, καθηγητής Πίτερ Νιούμαν, λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος ανταγωνίζεται εάν δεν έχει αντικαταστήσει την Αλ Κάιντα στην ηγεσία του παγκόσμιου τζιχαντισμού.

Από την πλευρά των τζιχαντιστών, οι συνολικές απώλειές τους μέσα στον Νοέμβριο ήταν 935 νεκροί, είτε σε μάχες, είτε σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Σχετικά άρθρα