Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο πλήρωμα ρίχνει ευθύνες για το ναυάγιο του Concordia ο μοιραίος πλοίαρχος

Στο πλήρωμα ρίχνει ευθύνες για το ναυάγιο του Concordia ο μοιραίος πλοίαρχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Costa Concordia, Ιταλία, Ναυάγια, Φραντσέσκο Σκετίνο,

Στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το ναυάγιο του οποίου προκάλεσε τον θάνατο 32 ανθρώπων πριν από περίπου τρία χρόνια , επιχείρησε να ρίξει μέρος των ευθυνών ο μοιραίος πλοίαρχος του Φραντσέσκο Σκετίνο.

Ο Σκετίνο, που κατηγορείται για πολλαπλές ανθρωποκτονίες, εγκατάλειψη του πλοίου και πρόκληση περιβαλλοντικών ζημιών μετά το ναυάγιο το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου 2012, δήλωσε το Σάββατο, ενώπιον του δικαστηρίου του Γκροσέτο στην Τοσκάνη, όπου η διεξάγεται η δίκη του,ν ότι το ναυάγιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν το πλήρωμα τον είχε προειδοποιήσει “30 δευτερόλεπτα” νωρίτερα.

“Είμαι έτοιμος να αναλάβω ένα μέρος της ευθύνης. Αλλά μόνο ένα μέρος”,είπε, ενώ στα μάτια της κοινής γνώμης θεωρείται ο κύριος υπαίτιος της τραγωδίας, αν μη τι άλλο επειδή εγκατέλειψε το πλοίο πάνω στο οποίο εξακολουθούσαν να βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι.

Η ακροαματική διαδικασία του Σαββάτου ήταν η τελευταία προγραμματισμένη για την κατάθεση του πρώην πλοιάρχου.

Η δίκη άρχισε τον Ιούλιο του 2013 πλησιάζει στο τέλος της και οι ενάγοντες και η υπεράσπιση πιθανόν να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους τον Ιανουάριο.

Σχετικά άρθρα