Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κάνει τα “γλυκά μάτια” στον Ερντογάν

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κάνει τα “γλυκά μάτια” στον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Τα “γλυκά μάτια” στον ισλαμιστή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία και μάλιστα του έταξε ότι θα κάνει τα πάντα για να μπει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ιταλός μνημονιακός πρωθυπουργός εκμεταλλεύεται ότι η χώρα του έχει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ξαμολυθεί να κάνει μπίζνες.

Και καλά κάνει δηλαδή, ο καθένας κοιτάζει τα συμφέροντα της χώρας του. Σε εμάς να μην παριστάνουν όμως τους συμμάχους κι ας πουλάνε μετά “έρωτα” σε κάθε… τζιχαντιστή.

«Ελπίζουμε το 2015 να είναι χρονιά καθοριστικής σημασίας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ήταν η δήλωση του Ματέο Ρέντσι και πρόσφερε την διαβεβαίωση ότι «η Ιταλία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια».

Βεβαίως η ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο εύστοχα σημειώνει ότι ο Ρέντσι τήρησε την στάση αυτή «παρά το ότι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατέστησε σαφές, πρόσφατα, ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν προβλέπεται η ένταξη νέων κρατών – μελών».

Και κυρίως, «παρά το ότι μια χώρα με 80 εκατομμύρια κατοίκους, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνους, προκαλεί μεγάλο φόβο στις Βρυξέλλες» και όχι μόνο, ξεχνώντας φυσικά ότι και η Ελλάδα έχει κάνει ξεκάθαρο ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος της Τουρκίας περνά από την Κύπρο.

Και ενώ, λοιπόν, την Τουρκία και τον τζιχαντισμό της δεν θέλει κανείς στην Ευρώπη (αρκετά προβλήματα υπάρχουν από τους Τούρκους μετανάστες με ευρωπαϊκά διαβατήρια, που πολλοί από αυτούς έχουν προκύψει και οι καλύτεροι τζιχαντιστές) η Ιλ Μεσατζέρο γράφει ότι, «οι μπίζνες είναι μπίζνες», υπενθυμίζοντας ότι «η Ιταλία είναι ο τέταρτος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας, μετά από την Γερμανία, την Ρωσία και την Κίνα, με 1.200 ιταλικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται στην χώρα και ετήσιο τζίρο 20 δισεκ. δολαρίων».

Και αυτή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική πληροφορία που μας δίνει η ιταλική εφημερίδα, διότι την ακεραιότητα της Τουρκίας υπερασπίζονται κυρίως οι Γερμανοί που τη θεωρούν “μεγάλη αγορά” και για αυτό η Μέρκελ και η παρέα της δεν θέλουν να ακούν κουβέντα για ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.

Αυτός είναι και ο λόγος που η μαριονέτα της Ρώμης, που παριστάνει τον πρωθυπουργό, πήγε και πουλάει παραμύθια έρωτα στον Ερντογάν ενώ γνωρίζει ότι η Τουρκία δεν μπαίνει στην Ευρώπη σε καμία περίπτωση.

Και αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα -και αυτά δεν είναι ξέχωρα- που η Ελλάδα συγκροτεί συμμαχία με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, τώρα ξαφνικά οι Ευρωπαίοι “ανακάλυψαν” ότι πρέπει να αναγνωριστεί παλαιστινιακό κράτος και έτσι… ξαφνικά οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν ότι πρέπει να απομονώσουν διπλωματικά το Ισραήλ.

Τώρα, πόσο “άσχετο” είναι αυτό με το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι βλέπουν ως “μεγάλη αγορά” την Τουρκία, η οποία Τουρκία το “παίζει” προστάτης των Παλαιστινίων και πώς αυτό εμπλέκεται με τη Γάζα και με το εάν η Γάζα έχει ΑΟΖ, και κατά πόσο η Μέρκελ τα έχει πάρει που έτσι και εμείς (Ελλάδα – Κύπρος) με τους Αιγύπτιους και τους Ισραηλινούς βγάλουμε το φυσικό αέριο τότε “συνδέουμε” τη Μέρκελ και την Ευρώπη με… ό,τι θέλουμε, αφού η Ευρώπη θα έχει ανάγκη το δικό μας φυσικό αέριο, το οποίο όμως δεν θα το κατέχει, όπως προσπαθεί να κάνει με τα μνημόνια, νομίζουμε ότι όσοι έχουν κρίση καταλαβαίνουν…

Σχετικά άρθρα