Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι: Οι Τούρκοι ευθύνονται για τα δεινά της Μέσης Ανατολής

Κούρδοι: Οι Τούρκοι ευθύνονται για τα δεινά της Μέσης Ανατολής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αρμενία, Ασσυρία, Ασσύριοι, Εβραίοι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μέση Ανατολή, Μεσοποταμία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σε συζήτηση που διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το κουρδικό την Πέμπτη, το θέμα που τέθηκε στους συνέδρους ήταν: “Ποιες είναι οι εναλλακτικές στο χάος στη Μέση Ανατολή (Ασφάλεια, Σταθερότητα και Ευημερία).

Οι ομιλητές έδωσαν έμφαση στην ιστορία της Μέσης Ανατολής, η οποία είναι πλούσια σε γεγονότα καταστολών και σφαγών, που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Ο συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Κούρδων (PYD) στη Ροζάβα (βόρεια Συρία), Σαλίχ Μουσλίμ (Salih Muslim), αναφερόμενος στην ιστορία της Μεσοποταμίας είπε:

“Οι Κούρδοι, οι Αρμένιοι, οι Άραβες, οι Εβραίοι και οι Ασσύριοι ζούσαμε μαζί για χιλιάδες χρόνια. Μπορεί να είχαμε συγκρούσεις μεταξύ μας, αλλά δεν γενοκτονούσαμε ο ένας τον άλλον. Αλλά μετά την έλευση του Ισλάμ, πριν 1500 χρόνια και ειδικά μετά την κατάκτησή μας από τους Τούρκους, τότε άρχισαν τα προβλήματα. Με την καθίδρυση των εθνών κρατών στην Ευρώπη οι Άραβες άρχισαν να βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Στη συνέχεια το Κουρδιστάν διαμοιράστηκε σε τέσσερις χώρες και υπήρχε καταπίεση και σφαγές”.

Ο Μουσλίμ ακόμα πρόσθεσε ότι όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους Κούρδους Γιαζίντι στο Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, έγινε φανερό ότι επεδίωκε εθνοκάθαρση. Είπε ότι μόνο στη Μοσούλη καταστράφηκαν 200 εκκλησίες, όπως εκκλησίες καταστράφηκαν και στη Ροζάβα όπως και ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι.

Σκοπός του Ισλαμικού Κράτους, είπε, είναι η εθνοκάθαρση και η εκδίωξη πληθυσμών από τις εστίες τους ώστε το Ισλαμικό Κράτος να εγκαταστήσει εκεί τους δικούς του.

“Ωστόσο, στη Ροζάβα δημιουργήσαμε ένα νέο σύστημα, το οποίο μπορεί να είναι το μόντελο για όλη τη Μέση Ανατολή. Έχουμε κοινωνικό συμβόλαιο με το οποίο όλοι μπορούν να ζουν ελεύθεροι. Αλλά υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν οι Κούρδοι να εγκαταστήσουν αυτό το σύστημα. Στην Κομπάνι αντιστεκόμαστε εδώ και τρεις μήνες. Υπερασπιζόμαστε το λαό και τη δημοκρατία”, είπε προσθέτοντας ότι οι Κούρδοι στη Συρία πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος εδώ και δύο χρόνια δίχως καμία βοήθεια, διεξάγοντας τον πόλεμο μόνο με τις δικές τους δυνάμεις.

Είπε, καταλήγοντας, ότι η Αδελφοσύνη και η Δημοκρατία θα νικήσουν στη Μεσοποταμία και ότι οι βάρβαροι θα εξαφανιστούν!

Σχετικά άρθρα