Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα κατηγορεί τον Ομπάμα για τον θάνατο δύο ομήρων

Η Αλ Κάιντα κατηγορεί τον Ομπάμα για τον θάνατο δύο ομήρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Μπάρακ Ομπάμα, Υεμένη,

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τον θάνατο των δύο ομήρων, ενός Αμερικανού κι ενός Νοτιοαφρικανού, στη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών δυνάμεων για την απελευθέρωσή τους που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Υεμένη, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο αυτό, ο υπεύθυνος της οργάνωσης, ο Νάσερ Αλ Άνσι, δηλώνει ότι “ο Ομπάμα έλαβε την λανθασμένη απόφαση υπογράφοντας την θανατική καταδίκη του συμπατριώτη του, Αμερικανού” Λουκ Σόμερς, αλλά και του άλλου ομήρου, του Νοτιοαφρικανού Πιέρ Κόρκι.

Το Σάββατο, σε ένα χωριό της επαρχίας Σάμπουα της νότιας Υεμένης, τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση των δυνάμεων του αμερικανικού στρατού για την απελευθέρωση του αμερικανού φωτορεπόρτερ Λουκ Σόμερς και του νοτιοαφρικανού δασκάλου Πιερ Κόρκι, τους οποίους κρατούσε ομήρους η Αλ Κάιντα για περισσότερο από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ, ο Πιερ Κόρκι και ο Λουκ Σόμερς, οι οποίοι είχαν απαχθεί τον Σεπτέμβριο 2013 στην Υεμένη, «δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης».

Ο Πιερ Κόρκι, 57 ετών και καταγόμενος από τον Μπλεμφοντάιν της κεντρικής Νότιας Αφρικής, δίδασκε ήδη επί τέσσερα χρόνια στην Υεμένη με τη σύζυγό του Γιολάντα, 44 ετών, όταν απήχθησαν στην πόλη Ταέζ από μέλη της Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο. Η Γιολάντα απελευθερώθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2014 και επέστρεψε στη Νότια Αφρική, στα παιδιά τους, ένα αγόρι και ένα κορίτσι σε εφηβική ηλικία.

Σχετικά άρθρα