Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνα έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στο Κουρδιστάν

Η Κίνα έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στο Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κίνα, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Δύο κινεζικά αεροπλάνα που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στο Κουρδιστάν προσγειώθηκαν την Τρίτη στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ, της πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο Κινέζος γενικός πρόξενος στην Ερμπίλ παρέδωσε στους Κούρδους αξιωματούχους βοήθεια ύψους 4.850.000 δολαρίων σε επίσημη τελετή που έγινε στο αεροδρόμιο.

Ο γενικός πρόξενος της Κίνας τόνισε στην ομιλία του ότι η κυβέρνησή του εκφράζει τη βαθιά της συμπάθεια στους λαούς του Ιράκ που καταδιώκονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Είπε επίσης ότι η ανθρωπιστική βοήθεια είναι μέρος της συμμετοχής της Κίνας στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία στο Ιράκ, συμπεριλαμβανόμενης και της κουρδικής επικράτειας.

Από την κουρδική πλευρά, ο Τχαχίρ Οσμάν, αντικυβερνήτης της Ερμπίλ, εξέφρασε εκ μέρους της κουρδικής κυβέρνησης την εκτίμηση που τρέφουν προς την κινεζική κυβέρνηση και τον κινεζικό λαό, προσθέτοντας ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα μοιραστεί στους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα