Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι 2 τελευταίοι θανατοποινίτες που εκτελέστηκαν για το 2014

Αυτοί είναι οι 2 τελευταίοι θανατοποινίτες που εκτελέστηκαν για το 2014
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Θανατική Ποινή, Μιζούρι, Τζόρτζια,

Οι δύο τελευταίοι θανατοποινίτες για το 2014 εκτελέστηκαν στις ΗΠΑ τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Πρόκειται για έναν Αφροαμερικανό, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός λευκού αστυνομικού, που εκτελέστηκε στην Τζόρτζια και έναν θανατοποινίτη στο Μιζούρι, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον φόνο με σφυρί μίας 63χρονης γυναίκας.

Ο Ρόμπερτ Γουέιν Χόλσεϊ εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων του μέχρι την τελευταία στιγμή να αναστείλουν την εκτέλεσή του επικαλούμενοι τον χαμηλό δείκτη ευφυίας του (περίπου 70)–στα όρια της αναπηρίας– που θα καθιστούσε παράνομη την εκτέλεσή του.

Ο 49χρονος Χόλσεϊ είχε καταδικαστεί για τον φόνο του αστυνομικού Ουίλιαμ Ρόμπινσον στην κομητεία Μπόλντγουιν το 1995 έπειτα από ληστεία που είχε διαπράξει σε παντοπωλείο.

Η υπόθεση του Χόλσεϊ είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης καθώς την περίοδο της δίκης του είχε εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν αλκοολικός.

Λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του Χόλσεϊ, εκτελέστηκε στο Μιζούρι ο 48χρονος Πολ Γκούντγουιν για τον φόνο μίας 63χρονης με σφυρί το 1998, στην δέκατη εκτέλεση με θανατηφόρο ένεση για το 2014 της πολιτείας αυτής, η οποία συναγωνίζεται το Τέξας σε αριθμό εκτελέσεων.

Ο Γκούντγουιν είχε πραγματοποιήσει σεξουαλική επίθεση εναντίον της Τζόαν Κροτς στην κομητεία Σεντ Λούις και στη συνέχεια την είχε ρίξει από σκάλες προτού την σκοτώσει με το σφυρί. Ο Γκούντγουιν ήταν πρώην γείτονας του θύματος και είχε δηλώσει ότι θεωρούσε πως η γυναίκα ευθυνόταν για την αποβολή του από οικοτροφείο.

Και στην περίπτωση του Γκούντγουιν, οι δικηγόροι του κατέβαλαν προσπάθειες να ανασταλεί η εκτέλεσή του επικαλούμενοι το επιχείρημα περί μειωμένης ευφυίας, το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

 

Σχετικά άρθρα