Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

727 Πεσμεργκά έχουν σκοτωθεί πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος

727 Πεσμεργκά έχουν σκοτωθεί πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Η αυτόνομη κουρδική επικράτεια στο βόρειο Ιράκ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι από τότε που εισέβαλε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, αρχές Ιουνίου, στα πεδία των μαχών έχουν σκοτωθεί 727 Πεσμεργκά.

Η κουρδική κυβέρνηση ανέφερε επίσης ότι 3.564 Κούρδοι Πεσμεργκά έχουν τραυματιστεί στις μάχες τους τελευταίους έξι μήνες.

Ακόμα, οι Πεσμεργκά έχουν και 34 στρατιώτες αγνοούμενους.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο Ιράκ στις 9 Ιουνίου, ο ομοσπονδιακός στρατός του Ιράκ, κατέρρευσε. Στρατιώτες και αξιωματικοί εγκατέλειπαν τις θέσεις τους δίχως να αντισταθούν στους τζιχαντιστές.

Οι Κούρδοι Πεσμεργκά εκμεταλλεύτηκαν την άτακτη υποχώρηση του ιρακινού στρατού και προωθήθηκαν, καταλαμβάνοντας περιοχές που διεκδικούσαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ιράκ, επεκτείνοντας την επικράτειά τους κατά 40%.

Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος ανάγκασε σύντομα και τους Πεσμεργκά να υποχωρήσουν από πολλές περιοχές που μόλις είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους, καταλαμβάνοντας μέχρι και τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος στη συνέχεια άρχισε την προέλαση για να καταλάβει την κουρδική πρωτεύουσα Αρμπίλ, στο βόρειο Ιράκ και θα την είχε αλώσει εάν οι ΗΠΑ δεν εξαπέλυαν πάνω στους τζιχαντιστές αεροπορικές επιδρομές που τους καθήλωσαν.

Στη συνέχεια οι Πεσμεργκά, με τη βοήθεια του Συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που δημιούργησαν οι ΗΠΑ, πέρασαν στην αντεπίθεση.

Σχετικά άρθρα