Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

LuxLeaks συνέχεια – Παροχή πληροφοριών μόνο στις κυβερνήσεις

LuxLeaks συνέχεια – Παροχή πληροφοριών μόνο στις κυβερνήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για LuxLeaks, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Λουξεμβούργο,

LuxLeaks συνέχεια, καθώς το Λουξεμβούργο συνεχίζει να απορρίπτει τα επανειλημμένα αιτήματα των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πληροφορίες φορολογικού περιεχομένου , επικαλούμενο το γεγονός ότι δεν εκπροσωπούν κάποια φορολογική αρχή.

Ωστόσο, το Μεγάλο Δουκάτο ήδη έχει αρχίσει να δίνει πληροφορίες και στοιχεία για τις κινήσεις και τις συμφωνίες που έχουν γίνει στην επικράτειας του από επιχειρήσεις, όταν του τις ζητούν κυβερνήσεις χωρών για φορολογικούς λόγους.

«Οι συμφωνίες που συνάπτονται από τις φορολογικές αρχές του Λουξεμβούργου δεν είναι, και δεν ήταν ποτέ, μυστικές», ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά την αποκάλυψη ενός Βέλγου υπουργού πως αναμένει να λάβει τέτοια στοιχεία τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών του Λουξεμβούργου, οι αρχές της χώρας συνεργάζονται επίσης μετά το αίτημα το οποίο υπεβλήθη ατύπως από μέρους της Γαλλίας για πληροφορίες φορολογικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα υπήρξε διεθνής κατακραυγή για τις φορολογικές πρακτικές του Λουξεμβούργου,
όταν έγιναν αποκαλύψεις ότι το Λουξεμβούργο, σε συνεργασία με μεγάλες διεθνείς εταιρείες λογιστικής, κατέληγαν σε συμφωνίες που επέτρεπαν σε επιχειρήσεις να παροχετεύουν τα κέρδη τους σε αυτό, καταβάλλοντας ιδιαίτερα χαμηλούς φόρους, και να μην αποδίδουν φόρους με βάση τους κατά πολύ υψηλότερους συντελεστές στις χώρες όπου κάνουν συναλλαγές στην πραγματικότητα.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έχει υπερασπιστεί τις πρακτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση του όταν ήταν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, αλλά τώρα καλείται να προωθήσει ένα σχέδιο για τη δημιουργία κοινού συστήματος στην ΕΕ για την ανταλλαγή πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος.

Σχετικά άρθρα