Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σόιμπλε: Ναι σε πιστωτική γραμμή προς την Ελλάδα αλλά χωρίς νέα χρήματα

Σόιμπλε: Ναι σε πιστωτική γραμμή προς την Ελλάδα αλλά χωρίς νέα χρήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μπούντεσταγκ (Γερμανική Βουλή),

Άλλη μια σιβυλλική δήλωση του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έγινε αργά την Τρίτη το βράδυ, καθώς εκτίμησε ότι θα μπορούσε να καταστεί διαθέσιμη μια πιστωτική γραμμή για την Ελλάδα έως το τέλος Φεβρουαρίου, χωρίς «να χρειαστούμε άλλα χρήματα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η δήλωση Σόιμπλε , καταδεικνύει ότι οι Γερμανοί ή δεν ενδιαφέρονται για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ούτε για το ποιος θα κυβερνήσει ή θεωρούν ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα μπορέσει να επιβιώσει, τόσο στις εκλογές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας , όσο και σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

«Η Ελλάδα έχει αιτηθεί για μία παράταση του προγράμματος διάσωσης» δήλωσε ο Σόιμπλε μετά από συνάντηση που είχε με Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, στις Βρυξέλλες.

«Η εφαρμογή θα είναι περιορισμένη σε μία παράταση δύο μηνών.Θα το θέσουμε στην Bundestag στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας και ελπίζω να το συμφωνήσουμε. Εάν και τα άλλα κράτη μέλη συμφωνήσουν τότε θα έχουμε μία παράταση. Στη συνέχεια θα έρθουμε σε μία πιστωτική γραμμή τον Φεβρουάριο, αλλά δεν θα χρειαστούμε νέα χρήματα», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα