Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές ανατίναξαν τέμενος ηλικίας 800 ετών

Τζιχαντιστές ανατίναξαν τέμενος ηλικίας 800 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμί, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν ακόμα έναν ιστορικό τόπο λατρείας στη Συρία.

Συγκεκριμένα, τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανατίναξαν το τζαμί Αλ Σουλτανία στο Χαλέπι.

Το τέμενος ήταν ηλικίας 800 ετών και βρισκόταν στην παλιά πόλη του Χαλεπιού. Για μια ακόμη φορά οι τζιχαντιστές καταστρέφουν ένα ιστορικό μνημείο μόνο και μόνο επειδή δεν συμβαδίζει με την πίστη τους, πράγμα που δείχνει ότι η βαρβαρότητά τους μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις πλέον απολίτιστες ορδές των πιο σκοτεινών περιόδων της ανθρώπινης ιστορίας.

Η Συρία έχει βυθιστεί στην πιο άγρια αιματοχυσία από τον Μάρτιο του 2011. Όλο αυτό το διάστημα 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο που ξεκίνησε ως εμφύλιος και έχει μετεξελιχθεί σε τζιχάντ (ιερό πόλεμο) με παγκόσμιες διαστάσεις.

Η κυβέρνηση της Συρίας έχει καταγγείλει ότι πίσω από την αιματοχυσία αλλά και την ενίσχυση των τζιχαντιστών βρίσκονται το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία.

Η Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, και το Ισλαμικό Κράτος καταστρέφουν συστηματικά ιερούς τόπους Σιιτών μουσουλμάνων, χριστιανών, Εβραίων, όπως και αρχαιολογικά μνημεία.

Σχετικά άρθρα