Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρενόχλησαν 8χρονο κορίτσι επειδή είναι Εβραία

Παρενόχλησαν 8χρονο κορίτσι επειδή είναι Εβραία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Ρατσισμός,

Τρεις μόνο ημέρες μετά την επίθεση σε ένα ζευγάρι Εβραίων στο Παρίσι, νέο κρούσμα αντισημιτισμού σημειώθηκε στη Γαλλία.

Ένα οχτάχρονο κορίτσι δέχθηκε τη Δευτέρα λεκτική επίθεση και παρενόχληση από δύο συνομήλικά της παιδάκια σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Μιόνς της ανατολικής Γαλλίας, κοντά στη Λυών, για την εβραϊκή του καταγωγή.

Τα δύο αγόρια, 8 και 9 ετών, που αναγνωρίστηκαν ως μουσουλμανάκια, άρχισαν να βρίζουν το κορίτσι στο κυλικείο του σχολείου.

Αργότερα την ίδια ημέρα, στην παιδική χαρά του σχολείου, τα δύο αγόρια άρχισαν να χλευάζουν το κορίτσι και αποπειράθηκαν να το χτυπήσουν. Τελικά, δύο άλλα αγόρια της ίδιας τάξης, όχι εβραιόπουλα, μπήκαν στη μέση και προστάτεψαν το κορίτσι και την 6χρονη αδελφή του.

Η επίθεση προκλήθηκε όταν η μικρή αρνήθηκε να δηλώσει το θρήσκευμά της. Αυτό την είχαν συμβουλέψει οι γονείς της να κάνει, εξαιτίας του διαρκώς αυξανόμενου αντισημιτισμού στη Γαλλία. Τα αγόρια, που προκάλεσαν την όλη φασαρία, έχουν καταγωγή από τη βόρεια Αφρική.

“Οι γονείς μας μάς είπαν ότι το Ισλάμ είναι σε πόλεμο με τους Εβραίους”, είπαν αργότερα τα δύο αγόρια.

Ο πατέρας του κοριτσιού είπε ότι το παιδί του φοβάται να γυρίσει στο σχολείο, κλαίει και δεν θέλει με τίποτα να πάει για μάθημα. Ο ίδιος αναγκάστηκε να καταθέσει έγγραφη διαμαρτυρία στον διευθυντή του σχολείου και στην αστυνομία.

Η Γαλλία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει πρωτοφανή άνοδο του αντισημιτισμού. Μουσουλμάνοι έχουν επιτεθεί σε Συναγωγή στο Παρίσι και έχουν προκαλέσει πολλές φορές επεισόδια με νεαρούς Εβραίους.

Να σημειώσουμε εδώ ότι την προηγούμενη εβδομάδα σε προάστιο του Παρισιού, ένα ζευγάρι έπεσε θύμα ενός τρομακτικού εγκλήματος. Άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι τους, ο άνδρας είναι Εβραίος, βίασαν τη γυναίκα και στη συνέχεια τους λήστεψαν.

Σχετικά άρθρα