Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σταυρώνει τζιχαντιστές άλλων οργανώσεων

Το Ισλαμικό Κράτος σταυρώνει τζιχαντιστές άλλων οργανώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αχράρ Αλ Σαμ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο εικονιζόμενος Μπασίλ Αλί (Basil Ali) ήταν τζιχαντιστής στην οργάνωση – ταξιαρχία Αχράρ Ας Σαμ (Ahrar ash-Sham), που σημαίνει σε ελεύθερη απόδοση Ισλαμικό Κίνημα των Ελευθέρων Ανδρών του Λεβάντε.

Η Αχράρ Ας Σαμ ήταν η μεγαλύτερη οργάνωση μετά τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στην αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Αριθμούσε μέχρι και 25.000 άνδρες και οι ιδρυτές της ήταν σαλαφιστές – τζιχαντιστές που είχαν απελευθερωθεί από τις συριακές φυλακές με αμνηστία το 2011. Στη συνέχεια έκαναν κατάλληλη χρήση της αμνηστίας, ξεκίνησαν εμφύλιο…

Βεβαίως, αυτή η τζιχαντιστική σαλαφιστική οργάνωση τώρα έχει χάσει την ισχύ της από το Ισλαμικό Κράτος. Και αν και έχει περίπου την ίδια ιδεολογία με το Ισλαμικό Κράτος αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους.

Απόδειξη ο Μπασίλ Αλί (φωτογραφία) που αφού σκοτώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στην Τζαραμπλούς, στη συνέχεια σταυρώθηκε δημοσίως για παραδειγματισμό.

stauromenos

Σχετικά άρθρα