Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αραβοαμερικανός ήθελε να βυθίσει αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Αραβοαμερικανός ήθελε να βυθίσει αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Αεροπλανοφόρα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Στις 5 Δεκεμβρίου το FBI συνέλαβε έναν μηχανικό στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, γεννημένο στη Σαουδική Αραβία, τον Αχμέντ Αγουάντ (Ahmed Awwad) με την κατηγορία ότι διοχέτευε μυστικά του αεροπλανοφόρου George R. Ford και ότι επίσης συζητούσε τρόπους πώς θα μπορούσε να βυθιστεί το πλοίο με πύραυλο.

Για κακή του τύχη ο μηχανικός έδινε τις πληροφορίες αυτές σε μυστικό πράκτορα του FBI, ο οποίος τον παγίδευσε για να ακολουθήσει η σύλληψή του.

Ο Αγουάντ είναι 35 ετών και μόνιμος κάτοικος του Γιόρκτάουν στη Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με το FOX News, ο Αγουάντ παντρεύτηκε μια Αμερικανίδα στο Κάιρο το 2007 και στη συνέχεια κατάφερε να γίνει Αμερικανός πολίτης.

Προσλήφθηκε για να εργαστεί στα Ναυπηγεία του Νόρφολκ και πήρε διαπίστευση τον Αύγουστο. Τον Σεπτέμβριο είπε στον μυστικό πράκτορα του FBI που τον είχε πλησιάσει ότι ήθελε να δώσει όλες τις μυστικές πληροφορίες που είχε στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Ο πράκτορας εμφανίστηκε ως κάποιος Γιουσέφ, που είχε διασυνδέσεις με την αιγυπτιακή κυβέρνηση. Ο Αγουάντ συμφώνησε να δώσει απόρρητες πληροφορίες για το αεροπλανοφόρο, όπως και τα σχέδια κατασκευής του.

Τελικά, το μόνο που κατάφερε, ήταν να συλληφθεί για κατασκοπία…

Σχετικά άρθρα