Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκροτείται στρατός 20.000 ανδρών για να απελευθερώσει τη Μοσούλη

Συγκροτείται στρατός 20.000 ανδρών για να απελευθερώσει τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Ο Περιφερειάρχης της Νινευή στο βόρειο Ιράκ αποκάλυψε ότι 20.000 ετοιμοπόλεμοι στρατιώτες χρειάζονται να πάρουν μέρος στην επιχείριση απελευθέρωσης της πόλης Μοσούλη.

Η επιχείριση απελευθέρωσης της Μοσούλης, που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος από τις αρχές Ιουνίου, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας.

“Τέσσερις δυνάμεις θα συμμετάσχουν στην επιχείριση απελευθέρωσης της Μοσούλης. Ο Συνασπισμός που έχουν συγκροτήσει οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ιράκ, η αυτόνομη κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν και η Περιφέρεια της Νινευή”, είπε ο Μπασάρ Κικί (Bashar Kiki), περιφερειάρχης της Νινευή, τη Δευτέρα στο BasNews.

Και συνέχισε: “Το μόνο που απομένει να αποφασισθεί είναι ποιος θα ηγηθεί της εκστρατείας”.

“Για να απελευθερώσουμε τη Μοσούλη χρειαζόμαστε 20.000 στρατιώτες. Μέχρι στιγμής 10.000 άνδρες έχουν δηλώσει εθελοντές για να πάρουν μέρος στην εκστρατεία”, είπε.

Ο Μπασάρ Κικί σημείωσε ακόμα ότι “περισσότερο στηριζόμαστε για να απελευθερώσουμε τη Μοσούλη στους Κούρδους Πεσμεργκά, επειδή είναι ο μοναδικός στρατός που εμπιστεύονται οι κάτοικοι της Μοσούλης”.

Σχετικά άρθρα