Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιανουκόβιτς: “Φασίστες και γκάνγκστερ κατέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο”

Γιανουκόβιτς: “Φασίστες και γκάνγκστερ κατέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίκτορ Γιανουκόβιτς, Βλάντιμιρ Πούτιν, Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία,

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, από την πόλη Rostov της Ρωσίας, μιλώντας μάλιστα ρώσικα.

Ο κ. Γιανουκόβιτς υποστήριξε ότι μια μειοψηφία από φασίστες διαδηλωτές κατέλαβε την εξουσία στην Ουκρανία και αμφισβήτησε τη νομιμότητα του νέου κοινοβουλίου.

Όπως τόνισε κανείς δεν τον απέπεμψε από το αξίωμά του προέδρου, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ουκρανία και να καταφύγει στη Ρωσία, καθώς απειλήθηκε η ζωή του.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στη Δύση, χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη της στάση της, η οποία προκάλεσε την κρίση στην πλατεία της Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

«Θα συνεχίσω τη μάχη για το μέλλον της Ουκρανίας, απέναντι σε όσους προσπαθούν να επιβάλουν τον φόβο και να τρομοκρατήσουν τον λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους Ουκρανούς πολίτες.

Ο Γιανουκόβιτς δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν νομιμοποιείται. Αναφερόμενος στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Κριμαία, ο πρόεδρος δήλωσε ότι αποτελούν φυσική αντίδραση στη συμμορία των γκάνγκστερ που έχει καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, τονίζοντας ότι η περιοχή της Κριμαίας πρέπει να παραμείνει αυτόνομη.

O Γιανουκόβιτς ξεκαθάρισε ότι δεν θα ζητήσει τη στρατιωτική στήριξη της Ρωσίας, ενώ αποκάλυψε ότι δεν έχει συναντήσει τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά και πρόκειται να συναντηθούν.

Σχετικά άρθρα