Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

24 τζιχαντιστές νεκροί σε μάχες στο ιερό όρος Σιντζάρ

24 τζιχαντιστές νεκροί σε μάχες στο ιερό όρος Σιντζάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Την Κυριακή το πρωί το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στις δυνάμεις των Γιαζίντι Πεσμεργκά που υπερασπίζονται το όρος Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πεσμεργκά στο βουνό, νωρίς την Κυριακή το Ισλαμικό Κράτος αποπειράθηκε για μια ακόμη φορά να καταλάβει το όρος Σιντζάρ, το μόνο έδαφος στη συγκεκριμένη περιοχή του βορείου Ιράκ που δεν έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές και είναι στα χέρια των Κούρδων.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το όρος Σιντζάρ είναι το ιερό βουνό των Κούρδων Γιαζίντι.

Ο Κασίμ Νταρμπό (Qasim Darbo), ο διοικητής των Πεσμεργκά στο Σιντζάρ, είπε στο BasNews ότι οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο τάφος του Σεΐχη Σαραφαντίν (Sharafaddin), τοποθεσία που θεωρείται ιερή από του Γιαζίντι και βρίσκεται ψηλά στο βουνό.

“Η μάχη κράτησε περίπου δύο ώρες και καταφέραμε να τους απωθήσουμε. Σύμφωνα με πληροφορίες μας 24 τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί”, πρόσθεσε ο Νταρμπό.

Ο Νταρμπό είπε ακόμα ότι οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τους νεκρούς τους μετά τη μάχη. Τις τελευταίες ημέρες, το Ισλαμικό Κράτος έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του που πολιορκούν το όρος Σιντζάρ.

Σχετικά άρθρα