Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Η πολιτική της Ρωσίας δημιουργεί προβλήματα

Μέρκελ: Η πολιτική της Ρωσίας δημιουργεί προβλήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Welt, Άνγκελα Μέρκελ, Βαλκάνια, Γκέρχαρντ Σρέντερ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ουκρανία, Ρωσία, Χέλμουτ Κολ, Χέλμουτ Σμιτ,

Η πολιτική που ακολουθεί η Μόσχα προκαλεί δυσκολίες σε αρκετές χώρες που γειτνιάζουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτίμησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε σημερινή της συνέντευξη στην εφημερίδα Die Welt.

«Η Μολδαβία, η Γεωργία και η Ουκρανία είναι τρεις χώρες με τις οποίες γειτονεύουμε στα ανατολικά και οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνίες σύνδεσης με την ΕΕ. Η Ρωσία προκαλεί προβλήματα σε αυτές τις τρεις χώρες», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξής της που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Επιπλέον βλέπουμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να διατηρήσει υπό τον οικονομικό και πολιτικό της έλεγχο κάποιες χώρες των δυτικών Βαλκανίων», πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ρωτήθηκε και για την κριτική που της άσκησαν τρεις προκάτοχοί της, ο συντηρητικός Χέλμουτ Κολ και οι Σοσιαλδημοκράτες Χέλμουτ Σμιτ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, που τάσσονται υπέρ μιας πιο ήπιας προσέγγισης απέναντι στη Μόσχα.

«Είμαι πεπεισμένη ότι η κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας είναι σωστή», απάντησε η Μέρκελ. «Το γεγονός ότι η Ρωσία παραβίασε το Μνημόνιο της Βουδαπέστης του 1994 σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς συνέχεια», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα