Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκπόρθησε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος εκπόρθησε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροδρόμιο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος έθεσε υπό τον έλεγχό του τα ξημερώματα του Σαββάτου μεγάλο μέρος του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία, όπου οι μάχες συνεχίζονται, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο.

«Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επίθεση τα ξημερώματα εισβάλλοντας σε κάποια σημεία του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ντέιρ αλ Ζορ. Σφοδρές μάχες μαίνονται μεταξύ των τζιχαντιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων που βρίσκονται στο αεροδρόμιο», διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε την εκπόρθηση με μια επίθεση αυτοκτονίας στην κεντρική είσοδο του αεροδρομίου και με σφοδρούς βομβαρδισμούς των θέσεων του στρατού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη βάση μιας μονάδας του στρατού που βρίσκεται σε έναν γειτονικό λόφο, νοτιοανατολικά του αεροδρομίου, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ Ζορ θεωρείται η μοναδική οδός ανεφοδιασμού για τις κυβερνητικές δυνάμεις στην ανατολική Συρία.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό για τον συριακό στρατό επειδή τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερά του το χρησιμοποιούν για να διεξάγουν επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών, αλλά και εναντίον των επαρχιών που είναι υπό τον έλεγχο των Σύρων εξεγερμένων.

Η πολιορκία για την κατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ντέιρ αλ Ζορ ξεκίνησε την Τετάρτη και μέχρι στιγμής τουλάχιστον 111 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και από τις δύο πλευρές: 60 τζιχαντιστές και 51 μέλη του συριακού στρατού και των συμμαχικών τους πολιτοφυλακών, επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Η μη κυβερνητική οργάνωση πρόσθεσε ότι οι τζιχαντιστές «αποκεφάλισαν κάποια από τα πτώματα των στρατιωτών».

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, που είναι πλούσια σε πετρέλαιο, όμως η μισή πρωτεύουσα εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σφοδρές συγκρούσεις μαίνονταν το Σάββατο το πρωί και στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ.

Σχετικά άρθρα